4 manieren waarop freelancers hun tijd verdoen

4 manieren waarop freelancers hun tijd verdoen

Redactie Baaz
Het voelt alsof je alle tijd van de wereld hebt als je thuis werkt. Negeer dat gevoel, want het klopt niet.

Thuis werken is een van de meest aantrekkelijke kanten van de freelance lifestyle. In je eigen werkkamer ben je pas echt productief. Toch? Vaak klopt dit niet. Thuis werken leidt in veel gevallen tot excessieve tijdsverspilling. Hier zijn de 4 manieren waarop freelancers hun tijd verspillen, en hoe je er iets aan kunt doen.

1. Door sociale media scrollen

Zelfs al werk je in de sociale media marketing: houd je persoonlijke sociale mediagebruik gescheiden van je werkleven. Zet daarnaast limieten op wanneer je toegang hebt tot je persoonlijke sociale media-account.

2. Fysieke traagheid

Als je werkplek maar een paar stappen is verwijderd van je bed, is het makkelijk om op dezelfde plek te blijven. Toch is beweging nodig als je gefocust en scherp wilt blijven. Neem dus altijd een moment om te wandelen of sporten.

3. Flexibele uren

Als je je niet aan een schema houdt, kun je je verliezen in onbelangrijke activiteiten. Je hebt geen overzicht, en voelt dus ook geen druk als je iets doet dat niet productief is.  

4. Uitnodigingen van vrienden

Als je thuis werkt, gaan mensen ervan uit dat je tijd hebt terwijl dat helemaal niet het geval is. Laat familie en vrienden weten dat je alleen buiten werktijden reageert op berichten en telefoontjes.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie