3 redenen om muziek te luisteren op het werk

3 redenen om muziek te luisteren op het werk

Redactie Baaz

Een kantoor met een grote open ruimte kent zo zijn voor- en nadelen. De telefoontjes, gesprekken en ontmoetingen maken het er in ieder geval niet makkelijk om je te concerteren. Je voelt de neiging om je er van af te sluiten met een hoofdtelefoon.

Zakenblad Entrepreneur kwam met een artikel om een hoofdtelefoon op het werk te stimuleren. Dit zijn de beste momenten om naar muziek te luisteren.

Kalmte en focus

Als je in een rumoerige omgeving bent, probeert je brein de geluiden om te zetten naar data. Dit is de perfecte gelegenheid om wat feel-good muziek op te zetten. Stress zal afnemen en een toename aan dopamine brengt kalmte en focus.

Sneller en minder fouten

Ben je veel data aan het verwerken of honderden plaatjes aan het maken voor een evenement? Muziek triggert neurotransmitters die sneller werken stimuleren en je minder fouten laten maken.

Concentratie

Hersenen proberen continu nieuwe data te verwerken. Muziek die je al kent is dus het beste voor de concentratie. Alle muziek die te nieuw is zal ertoe leiden dat jouw hersenen extra werk gaan verrichten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie