23.000 wandelaars maken ‘zwerfafvalommetje’ met de Ommetje-app

23.000 wandelaars maken ‘zwerfafvalommetje’ met de Ommetje-app

MVO
Redactie Baaz

Succesvolle samenwerking Nederland Schoon en Hersenstichting zorgt voor opgeruimde wandelroutes. Maar liefst 23.000 gebruikers van de Ommetje-App maakten vandaag een ‘zwerfafvalommetje’. Tijdens hun dagelijkse wandeling raapten deelnemers zwerfafval op waarmee zij ..

een unieke zwerfafvalbadge verdienden. Zo verbeterden de wandelaars niet alleen hun fysieke en mentale gezondheid, maar droegen zij ook bij aan een schoner milieu.
Het speciale, eenmalige zwerfafvalommetje was een initiatief van de Hersenstichting en Nederland Schoon.

Zwerfafvalommetje mooi voorbeeld van samenwerking

Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon: “Ik vind het geweldig om te zien dat maar liefst 23.000 gebruikers van de Ommetje-app meegedaan hebben aan het zwerfafvalommetje. We waren het afgelopen jaar door corona vaker buiten te vinden, waardoor er op bepaalde plekken ook meer zwerfafval lag. Denk aan parken en recreatiegebieden. Het is belangrijk dat we onze omgeving samen zwerfafvalvrij maken en houden. Daar werken we hard aan, niet alleen met inwoners, maar ook met gemeenten, bedrijven en organisaties. Deze samenwerking met de Ommetje-app van de Hersenstichting is daar een mooi voorbeeld van.”

Over de Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie. Meer informatie: www.hersenstichting.nl. 

Over Nederland Schoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Nederland Schoon werkt daarom al bijna 30 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd bij alle betrokken partijen. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie