22 april: InCTformatie 2009

Redactie Baaz
Het platform voor innovatief uitgeven InCT organiseert op 22 april in het Spant in Bussum voor de vierde keer zijn voorjaarscongres InCTformatie 2009. Slim ondernemen en om slim uitgeven staan centraal.

Tijdens InCTformatie 2009 worden voor de tweede keer als vast onderdeel de resultaten van de InCT-Innovatiemeter gepresenteerd, dat zegt hoe de uitgeefbranche zelf denkt over de stand van zaken rondom innovatie, zowel binnen het eigen bedrijf als binnen de branche als geheel.

Het InCT Jaarboek: Uitgeven 2009
Naast de InCT-Innovatiemeter wordt ook het InCT jaarboek, Uitgeven 2009, op InCTformatie gepresenteerd. Het jaarboek, dat dit jaar voor het eerst gepubliceerd wordt, bevat interviews door de redacteuren van InCT (‘de keuze van de redactie’), artikelen door vooraanstaande adviesorganisaties en een groot aantal artikelen die geschreven zijn door mensen werkzaam in de uitgeefbranche. Voor het vak, door het vak, is het motto
Natuurlijk bevat het jaarboek ook de volledige rapportage van de InCT Innovatiemeter. Alle bezoekers van het congres ontvangen op de dag zelf een exemplaar van het jaarboek.

Het plenaire programma
In het plenaire programma zullen de volgende sprekers een lezing houden:

Arend van den Berg , directeur/hoofdredacteur Z24: Z24 is een zeer succesvolle businesssite, waarvan het concept gestoeld is op het succesvolle onlinemodel van Schibsted uit Zweden, een van de meest innovatieve uitgeverijen in Europa. Arend van den Berg zal uit de doeken doen hoe dit onlinemodel werkt.
Quintin Schevernels, COO Online media bij VNU Media: hij zal in zijn lezing ingaan op het bouwen van sterke onlinemerken en waarom dat juist in deze tijd van belang is.
Rob Does, directeur van Ithaka, zal de resultaten van het onderzoek dat Ithaka samen met InCT heeft gedaan naar innovatie in de uitgeverij presenteren.
Marieke van der Donk, media expert bij PWC: zij zal verslag doen van een groot internationaal onderzoek binnen de krantenuitgeverij. Welke conclusies zijn er te trekken en wat betekenen de conclusies voor de uitgeefbranche?

Het live interview
Michiel Buitelaar (Sanoma Uitgevers): een nieuw onderdeel is het live interview waarbij een gast door de dagvoorzitter, Ronnie Overgoor, geïnterviewd zal worden. Het publiek kan actief meedoen en zelf ook vragen stellen. Buitelaar is de eerste gast.

De afsluiting
Tijdens de afsluiting geven twee op het eerste gezicht totaal verschillende, sprekers hun visie op de toekomst van uitgeven: jong vs oud, buitenstaander vs insider, Joost Kist vs Martijn Aslander.

De parallelsessies
In dit onderdeel kunnen de bezoekers, net als bij de voorgaande edities, zelf hun programma bepalen door te kiezen uit een aantal parallelsessies, waarbij de volgende formats aangeboden worden:


1. Best Practice: tijdens deze sessies presenteren de standhouders gezamenlijk met hun klant een succesvolle case;
2. Speakerscorner: tijdens deze sessies kunnen de bezoekers in gesprek of discussie met elkaar en de organiserende partij over een actueel thema.

Meer informatie: www.inctformatie.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie