12 teams Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity-programma in de spotlights

Bart Remmers
Startupbootcamp heeft de FinTech & CyberSecurity accelerator, het global growth programma dat is gefocust op FinTech en CyberSecurity, gepresenteerd.

Elf Internationale Startups en een scale-up presenteerden de afgelopen week hun innovatieve ideeën aan een publiek van 400+ startups, investeerders, partners, mentoren en tech influencers.

De startups en scale-up bevinden zich in verschillende domeinen van de financiële dienstenindustrie die van groot belang zijn voor de sector, variërend van pensiontech, klantloyaliteit, challenger banks en financieel welzijn, tot blockchain en cybersecurity.

Intensief groeiprogramma van 3 maanden

De 12 teams begonnen aan de accelerator in september, toen zij werden geselecteerd uit meer dan 500 aanmeldingen uit 73 verschillende landen. De 12 startups gingen daarna door een intensief groeiprogramma van 3 maanden in Amsterdam, dat startte op 30 oktober 2017.

Nieuwe partnerships en mijlpalen werden bekend gemaakt door een aantal startups, waarbij samen al voor meer dan 2.5 miljoen euro aan investeringen werd toegezegd. De teams werden gedurende het programma begeleid door een netwerk van vooraanstaande ondernemers, leiders en investeerders.

Steun van Startupbootcamp-partners

Daarnaast kregen de startups ook steun van Startupbootcamp-partners, zoals de Rabobank, ING, ABN Amro, Moneyou, PGGM, De Volksbank, Achmea, Nationale Nederlanden, PwC, Vivat, Capgemini, Comsec en de Nationale Politie.

De startups gaan binnenkort hun eigen pad op gaan met blijvende support van circa 600 Startups wereldwijd in het Startupbootcamp Global Alumni growth program. Nu is het tijd voor deze Startups om door te gaan met het valideren van hun business model en het uitvoeren van de growth plannen, door nauw samen te werken met hun stakeholders.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart