10 redenen waarom je een drone moet nemen

Redactie Baaz
Het is jammer dat er nog te vaak negatief gepraat wordt over drones. Zo zou het gebruik hiervan de veiligheid en de privacy van mensen aantasten. Natuurlijk ... er gaat wel eens iets fout. Maar men vergeet hoe ontzettend veel voordelen een drone ook kan hebben. Hoogste tijd om deze voordelen eens in the picture te zetten.

10 redenen waarom je een DJI Phantom van Droneland moet nemen:

1. Fotografie

Hoog in de lucht kun je fotograferen vanuit een nieuw perspectief. Ontzettend leuk voor mensen met fotografie als passie, maar ook zeer handig voor verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar: huizen kunnen prachtig vanuit de lucht in kaart gebracht worden.

2. Natuur

Iedereen weet dat we zuinig moeten zijn op de natuur. Daarom is het ontzettend belangrijk deze goed in de gaten te houden. Vanuit de lucht kunnen er prima veranderingen in een landschap waargenomen worden. Bepaalde populaties kunnen in de gaten gehouden worden, maar ook kan men onderzoeken hoe de vervuiling op stranden ontstaat.

3. Veiligheid bij inspectie

Bij de controle van hoge en soms moeilijk bereikbare bouwwerken kan een drone prima ingezet worden. Een inspecteur staat veilig op de grond en controleert bijvoorbeeld bruggen en hoge masten.

4. Pakketjes bezorgen

Kleine goederen kunnen prima vervoerd worden door middel van drones. Diverse bedrijven zijn al een tijd bezig met onderzoeken hiernaar. Bezorging zal hierdoor minder vertraging oplopen.

5. Criminelen opsporen

Vanuit de lucht kan een plaats-delict weer heel anders benaderd worden. Politie zou op deze manier haar werk nog beter uit kunnen voeren. Drones met een nachtkijker kunnen de veiligheid op straat ook verhogen.

6. Sport in beeld

Sportevenementen die vanuit de lucht worden gefilmd geven een extra dimensie om naar te kijken. Vooral action sports kunnen op deze manier nog beter vastgelegd worden.

7. Stropers betrappen

Sommige dieren willen we graag beschermen. Het is lastig om stropers in hun kraag te vatten. Via een drone kan een locatie van stropers doorgegeven worden. Een parkwachter kan dan heel eenvoudig een arrestatieteam naar die locatie sturen.

8. 112

Het alarmnummer 112 is bij iedereen bekend. Bedenk eens hoe groot het voordeel is als een drone vliegensvlug een defibrillator naar een locatie kan brengen waar iemand zich bevindt met een hartstilstand.

9. Films

Film kijken is totale ontspanning. Of je dit nu thuis doet of in de bioscoop. Beelden die gemaakt zijn met een drone slepen je nog meer het verhaal in.

10. Veiligheid

Iedereen wil zich graag veilig voelen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om dit te creëren, denk bijvoorbeeld aan bewakingscamera's. Met een drone is het mogelijk deze veiligheid nog meer te verhogen. Ze kunnen bijvoorbeeld surveilleren op terreinen waar de reguliere camera's niet of matig zicht hebben.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie