ŠKODA Octavia krijgt flinke make-over

ŠKODA Octavia krijgt flinke make-over

Redactie Baaz
ŠKODA heeft zijn bestseller op tal van fronten vernieuwd. De ŠKODA Octavia wordt vanaf het eerste kwartaal van 2017 leverbaar.

De ŠKODA is voorzien van een nieuw ontworpen front en achterzijde, geavanceerde rijassistentiesystemen, nieuwe infotainment- en connectiviteitsfeatures en nieuwe opties. De vernieuwde Octavia is er wederom als Hatchback en Combi en gaat zijn unieke positie in zijn klasse verder versterken.

'De ŠKODA Octavia is binnen het compacte segment altijd al een klasse apart geweest,' verklaart ŠKODA CEO Bernhard Maier. 'Als het ‘hart van het merk’ is de Octavia vanaf het begin bepalend geweest in de ontwikkeling van ŠKODA en heeft hij de onderneming gevormd tot het ŠKODA van vandaag: een internationaal succesvolle autofabrikant die in meer dan 100 landen wereldwijd vertegenwoordigd is. Met deze vernieuwde ŠKODA Octavia kijken we er naar uit om deze duurzame ontwikkeling van ons merk een vervolg te geven.'

Octavia bestverkocht

De Octavia is veruit het best verkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Aan de bovenkant van zijn segment zet de Octavia nieuwe maatstaven op het gebied van ruimte, functionaliteit, veiligheid, design, comforttechnologie en value for money. 

In twintig jaar tijd, en sinds zijn herintroductie in 1996, hebben wereldwijd vijf miljoen klanten voor één van de varianten uit de Octavia modelfamilie gekozen. Met de grondig vernieuwde Octavia geeft ŠKODA een passend vervolg aan dit succesverhaal en versterkt het merk zijn internationale positie.


De vormen van de vernieuwde ŠKODA Octavia zijn verder gestroomlijnd, vooral aan de voorkant. De dubbele koplampen - naar wens in combinatie met full-LED technologie - bepalen samen met de scherpe kristallijn het aangezicht. Het merklogo heeft nog meer aan uitstraling gewonnen en prijkt in een karaktervol front dat krachtiger en breder is geworden.

Grootste in zijn klasse

De hoeveelheid ruimte binnenin de vernieuwde ŠKODA Octavia blijft tot de grootste in deze klasse behoren. Zowel de Hatchback als Combi biedt 1.782 mm aan interieurruimte en 73 mm aan beenruimte achterin. 

Hun bagageruimten meten respectievelijk 590 en 610 liter, en met de rugleuning van de achterbank neergeklapt zelfs 1.580 en 1.740 liter. Optioneel is er voor de Octavia Combi ook een elektrisch te openen en sluiten achterklap leverbaar.

Nieuwe infotainmentsystemen

Als onderdeel van alle vernieuwingen krijgt de Octavia ook nieuwe infotainmentsystemen. Alle vier – zowel de Swing en Bolero als de met navigatie uitgeruste Amundsen en Columbus – vertrouwen ze nu op touchscreens met een glazen design die al reageren op een lichte aanraking. Het meest uitgebreide Columbus systeem krijgt een 9,2 inch scherm, een WLAN hotspot en desgewenst een SIM-kaart module met LTE-snelheid voor een ultrasnelle internetverbinding.

Ook op het gebied van connectiviteit biedt de vernieuwde ŠKODA Octavia geavanceerde mogelijkheden. ŠKODA Connect is onderverdeeld in Infotainment Online en CareConnect. CareConnect is beschikbaar voor alle uitvoeringen (m.u.v. G-TEC).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie