Lexmark wil tegen 2035 koolstofneutraal zijn
Lexmark, wereldwijd leider in oplossingen voor beeldverwerking, wil in 2035 volledig koolstofneutraal zijn. Sinds 2005 heeft Lexmark zijn wereldwijde uitstoot met 62% verminderd en het bedrijf ligt op schema om tegen 2025 de uitstoot met 40% te verminderen ten opzichte van 2015. De reducties tot nu toe zijn gerealiseerd door bijvoorbeeld het gebruik van energie en nieuwe kunststoffen te verminderen. Maar ook door producten opnieuw te gebruiken, wereldwijd te recyclen en duurzame producten te ontwikkelen die lang meegaan. Om de neutraliteitsdoelstelling voor 2035 te halen, blijft Lexmark investeren in nieuwe initiatieven.
“Lexmark zet zich al geruime tijd in om onze impact op het milieu te verminderen”, aldus Allen Waugerman, President en CEO van Lexmark. “We hebben het voortouw genomen als het gaat om duurzaamheid, niet alleen binnen ons eigen bedrijf maar ook voor onze klanten. We zijn dan ook vastbesloten om in 2035 koolstofneutraal te zijn. Het is goed voor het milieu en goed voor onze klanten. We helpen ze kosten te besparen en hun eigen klimaatdoelstellingen te halen door apparaten te leveren die langer meegaan en minder energie verbruiken.”
Op het gebied van verbruiksartikelen heeft Lexmark zijn ecologische voetafdruk duidelijk weten te verkleinen. Dankzij het Lexmark Cartridge Collection Program, dat in 1991 werd gelanceerd, is het gelukt om in dertig jaar tijd ruim honderd miljoen cartridges in te zamelen die anders op de stortplaats terecht waren gekomen. Post-consumed recycled (PCR)-plastic van cartridges die niet kunnen worden hergebruikt, wordt gebruikt voor het maken van nieuwe cartridges en onderdelen in printers en MFP's van Lexmark. Van alle Lexmark printers en MFP's bevat 92% PCR-plastic, waarvan meer dan 80% voor meer dan 30% uit gerecycled plastic bestaat.
Om de koolstofuitstoot bij Lexmark terug te dringen, moet er onder andere voor worden gezorgd dat apparaten een lange levensduur hebben en niet direct toe zijn aan vervanging of moeten worden gerecycled. De apparaten van Lexmark zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en gaan gemiddeld meer dan zeven jaar mee. 96% van de apparaten voldoet bovendien aan de ENERGY STAR®-certificering. Dit betekent dat ze voldoen aan hoge normen voor energiezuinigheid. Wanneer apparaten het einde van hun levensduur bereiken, streeft Lexmark ernaar zo veel mogelijk oud materiaal te hergebruiken. 39% van het plastic in nieuwe apparaten en 37% in nieuwe merkcartridges wordt hergebruikt. Lexmark is van plan deze percentages verder te verhogen.
Voor klanten die het papierverbruik willen terugdringen, worden alle apparaten geleverd met Print Release. Hiermee kunnen werknemers afdruktaken vanaf elke locatie verzenden en deze via een beveiligde login op een apparaat ophalen. Gebruikers printen dus alleen datgene wat ze nodig hebben. Klanten kunnen ook voordeel halen uit de samenwerking met PrintReleaf. PrintReleaf meet het papierverbruik en zorgt voor herbebossing zodat gekapte bomen worden vervangen.
“We hebben als bedrijf al grote vooruitgang geboekt”, aldus John Gagel, Chief Sustainability Officer van Lexmark. ”We zijn al jaren bezig om onze uitstoot terug te dringen en met de infrastructuur die we wereldwijd hebben opgezet, kunnen we ons doel van koolstofneutraliteit in 2035 halen.”