Lidmaatschap Epson CSR Europe benadrukt inzet voor mensen, planeet en processen

Lidmaatschap Epson CSR Europe benadrukt inzet voor mensen, planeet en processen

Redactie Baaz

Epson is als corporate member is toegetreden tot CSR Europe ter versterking van de inzet en focus van het bedrijf op gebied van Corporate Social Responsibility, zowel wereldwijd als binnen Europa.

Het lidmaatschap valt samen met de steeds grotere betekenis van CSR voor bedrijven in Europa. Zowel Epson als CSR Europe zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst hoog op de corporate agenda blijft staan. Bovendien is dit een belangrijk moment om de onderlinge conversatie verder aan te moedigen en internationale vooruitgang wat betreft CSR te stimuleren, gezien de groeiende aandacht van Europa voor het belang van de 'Triple Bottom Line' (resultaat op economisch, sociaal en milieugebied) en de richtlijn van de Europese Commissie inzake niet-financiële rapportage die in juni 2017 werd gepubliceerd.

Van het geleidelijk uitbannen van het gebruik van CFC's in de jaren '90 van de vorige eeuw, tot de huidige doelstelling om uiterlijk in het jaar 2050 de CO2-uitstoot voor alle producten en services met 90 procent terug te dringen, Epson neemt de inzet voor duurzaamheid op gebied van milieu naar eigen zeggen uitermate serieus. 

CSR Europe

CSR Europe is het toonaangevende Europees zakelijk netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Via een netwerk van  48 aangesloten bedrijven en  42 nationale CSR-organisaties, zijn meer dan 10.000 bedrijven verenigd. 

De organisatie dient als platform voor bedrijven die duurzame groei willen stimuleren en een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. De missie is om de duurzaamheidsagenda te verwezenlijken en daarbij werkt CSR Europe grensoverschrijdend en buiten Europa samen met CSR-organisaties in andere delen van de wereld. 

CSR Europe bouwt voort op het Enterprise 2020-initiatief via de Sustainable Business Exchange, dat initiatieven van meerdere belangenorganisaties stimuleert die de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling van de VN in praktijk willen brengen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie