Deze startups zitten in de Smart City & Living-klas
Smart City & Living-klas 2016: geen gemakkelijke selectie

Deze startups zitten in de Smart City & Living-klas

Redactie Baaz

Startupbootcamp heeft de Smart City & Living-klas van 2016 bekendgemaakt. De elf slimste startups zijn nu geselecteerd voor het acceleratietraject.

Smart City & Living-klas 2016

Het nieuwe Smart City & Living-programma van startup-accelerator Startupbootcamp is van start gegaan. Na een intensieve selectie zijn de elf startups met de slimste technologie op het gebied van The Internet of Things (IoT), Urban Planning, Smart Mobility, Smart Retail en Smart Living verkozen om deel te nemen. 

Demo Day

Startupbootcamp ontving ruim driehonderdenvijftig aanmeldingen, afkomstig van over de hele wereld. Op 11 april begint het traject, waarin de teams gedurende drie maanden begeleid en geaccelereerd worden tot volwaardige bedrijven die klaar zijn om de markt te bestormen. Deze drie maanden worden op 8 juli afgesloten met Demo Day. 

Geen gemakkelijke selectie

Volgens programmamanager Sal Matteis was de selectie absoluut geen uitgemaakte zaak: 'Het kiezen van de teams die we meenemen is altijd moeilijk. In dit geval zelfs zo moeilijk dat we zijn gegaan voor elf startups, in plaats van de gebruikelijke tien. Ze hebben alle negentien een grote indruk gemaakt op de mentoren en het Startupbootcamp-team. Maar voor acht van hen komt het programma helaas nog wat te vroeg. Ik denk dat we met deze klas van elf uitverkorenen een veelbelovende lichting Smart City & Living-startups hebben samengesteld.' 

De elf geselecteerde startups

Dit zijn de elf geselecteerde startups. Zij komen uit acht landen, drie startups zijn van Nederlandse bodem:
 
Cabture (Nederland): Cabture levert taxi-advertenties en contextuele user engagement experiences, via tablets aan boord.
 
Virgla (Tsjechië): Stelt merken in staat met klanten te interacteren, verbinden en ze te belonen via een eenvoudig platform.
 
Twingz (Oostenrijk): Een datamanagementoplossing voor thuis, om energieverbruik te meten en suggesties te bieden hoe dit te verbeteren.
 
Dipper (China): 3D-simulatiesoftware en dataverwerking voor steden, natuurlijke bronnen, luchthavenbeveiliging en meer.
 
Canard (Spanje): Drone- en 3D-software om start- en landingsbanen, en bijbehorende verlichtingssystemen van luchthavens, kostenefficiënt te inspecteren. Ook uit te breiden naar olie/gasleiding- en windmoleninspecties.
 
MyStay (Tsjechië): Een hotelcommunicatiesysteem dat hotelgasten kunnen gebruiken als een virtuele assistent die hen tijdens het gehele verblijf ondersteunt.
 
ParkEagle (Nederland): Een subscription-based, full-service parkeeroplossing voor steden en bedrijven.
 
Nuklius (Groot-Brittannië): Een web en mobiele app die teammanagers van bedrijven in staat stelt bekwame mensen te rekruteren voor hun projecten. Helpt talent te ontsluiten binnen een organisatie.
 
Quicargo (Israël): Een real-time bidding platform dat verladers in staat stelt vrije laadruimte te boeken op een betaalbare en gemakkelijke manier.
 
The Construct (Polen): Een Virtual Reality-app voor telefoons die je gebouwen laat ervaren, voordat ze gebouwd zijn. Voor architectenbureaus en onroerendgoedbedrijven.
 
De Vinderij (Nederland): Een netwerkplatform van studenten die zorg bieden aan mensen van alle generaties: als babysitter, interieurverzorger en hulp voor senioren.
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie