Dertien startups strijden om de winst in de tweede ronde New Venture

Dertien startups strijden om de winst in de tweede ronde New Venture

Redactie Baaz

Aanstaande donderdag strijden dertien innovatieve startups om de winst tijdens de tweede prijsuitreiking van New Venture.

De dertien ondernemers hebben de eerste ronde weten te overleven en mogen donderdag met een pitch de jury van oud-ondernemers en investeerders overtuigen van de haalbaarheid van hun idee. Tien startups strijden om de vijf aanmoedigingsprijzen van duizend euro en drie teams proberen de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs van eveneens duizend euro binnen te slepen. Na deze tweede ronde volgt nog een laatste ronde waarin de startups kans maken op de hoofdprijs van twintigduizend euro en twee prijzen van vijfduizend euro. De uiteindelijke winnaar van de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs ontvangt een cheque van tienduizend euro.

New Venture

New Venture, het initiatief van het ministerie van Economische Zaken en McKinsey & Company, heeft in de zestien jaar van haar bestaan 1.600 bedrijven die hebben deelgenomen aan het programma succesvol gestart. Gezamenlijk zijn deze bedrijven goed voor meer dan tienduizend fte en meer dan een miljard euro omzet.

De deelnemers aan de tweede ronde van New Venture zijn:

    • 2Move-Implants, Frank van den Putte pitcht een implantaat waarbij fixatie wordt gerealiseerd door ingroei van bot in plaats van aangroei hiervan, waardoor dit niet meer hoeft te worden gereviseerd.
    • Active Cues, Jan-Paul de Beer wil met Active Cues apathie bij demente ouderen doorbreken en fysieke en sociale activiteiten stimuleren door middel van interactieve animaties die op een tafel worden geprojecteerd.
    • Adjuvo Motion, Gijs den Butter ontwikkelt met Adjuvo Motion een compacte en modulaire robotische brace voor kosteneffectieve revalidatie van mensen met een verlamming aan de armen als gevolg van een beroerte.
    • Batavia Dutch Coffee, Jits Krol wil Dutch Coffee terug naar Nederland halen. Deze gebottelde zwarte ijskoffie heeft meer smaak en is minder zuur en bitter dan elke andere gezette koffie.
    • Bedrijfsoorcheck, Laura van Deelen wil met haar team hoorschade in het bedrijfsleven beperken door een online hoortest te bieden voor werknemers die in omstandigheden werken met veel lawaai. De oorcheck is ontwikkeld in samenwerking met de Nationale Hoorstichting, AMC en LUMC.
    • HelpingHand, Wouter van Dorsser heeft met HelpingHand een intelligente robotarm ontworpen die ouderen helpt met de toiletgang.
    • OpusFlex, Antal de Waij wil met OpusFlex een platform maken voor bedrijven om onderling personeel uit te zenden of te detacheren.
    • PowerWindow, Ferdinand Grapperhaus maakt met zijn team heldere ramen die zonlicht converteren in elektriciteit.
    • VSParticle, Aaike van Vugt en VSParticle ontwikkelden een proces waarmee in één enkele stap nanomateriaal kan worden geproduceerd en direct kan worden aangebracht in het eindproduct, of dit nu computers of batterijen zijn.
    • Wind Tales, Kathy Mulders pitcht een serious game voor longpatiënten dat wordt gespeeld via ademhaling. Het is speciaal ontwikkeld voor de mobiele markt en bestaat uit een spirometer, het spel en een artsendashboard.

De deelnemers aan de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs zijn:

    • GreenOn, Daniel Linder wil met de mobiele app GreenOn op een interactieve manier gemeentes en organisaties in staat stellen om gebruikers te stimuleren om te kiezen voor slimme en duurzame vervoersoplossingen.
    • Plug & Ride, Piet van den Berg wil met zijn team EV-rijders verder helpen met meer oplaadpunten, goedkoper laden en leveranciersonafhankelijke beschikbaarheidsgarantie van de laadpaal.
    • Safe Driving Insights, Guido Sluijsmans wil met Safe Driving Insights bedrijven en haar medewerkers helpen om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen en het aantal ongevallen terug te brengen door informatie en intelligente feedback te bieden.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie