ZZP'er wint zaak tegen dubieuze verkoper

ZZP
Jordi Smit
Een ZZP'er heeft een zaak gewonnen tegen Trademark Office, een concern dat flinke kritiek kreeg vanwege misleiding van ondernemers. Dat meldt FNV Zelfstandigen dinsdag.

Trademark Office

Eerder deze maand deed de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland uitspraak in de zaak. Trademark Office benadert ondernemers telefonisch met de boodschap dat de .com-, .eu- of .info-variant van hun website door een derde dreigt te worden geregistreerd. Trademark Office zou dit echter kunnen voorkomen als de ondernemer via het concern de domeinnaam meteen registreert. Ondernemers klagen later over agressieve verkooptechnieken en de hoge prijzen. Ze moeten namelijk direct voor tien tot vijftien jaar de domeinnaam registreren tegen relatief hoge kosten. Voor ondernemers die niet betalen heeft Trademark Office een eigen incassobureau, Norrad Incasso.

'Truc' bij ZZP'er

In deze specifieke zaak moest de ZZP'er een rekening van 359,98 euro betalen voor een domeinregistratie van tien jaar. Maar volgens de kantonrechter kan Trademark Office helemaal niet bewijzen dat er een derde geïnteresseerd was in de domeinnaam en is vast komen te staan dat er druk werd uitgeoefend door het concern. Ook gaat de rechter ervan uit dat het bedrijf de ZZP'er op het verkeerde been heeft gezet.

LEES OOK: Belastingdienst helpt ZZP'er

Reactie ZZP'er

'Nu we gelijk hebben gekregen van de rechter, hebben we een gevoelige tik uitgedeeld aan Trademark', zegt Marjan van Noort van FNV Zelfstandigen. 'De uitspraak van de kantonrechter levert een belangrijk precedent op voor iedereen die getroffen wordt door incassoacties van Trademark Office. Iedereen die door Trademark is misleid en onnodig en voor veel te veel geld een domeinnaam heeft laten registreren door het bedrijf, kan naar de politie stappen om aangifte te doen.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi