Zpp'er behaalde betere omzet in 2011

Redactie Baaz
Een meerderheid van de zelfstandige zonder personeel haalde in 2011 een hogere omzet dan in 2010. Dat blijkt uit een peiling van de ZZP Barometer, onder 1477 zzp'ers.

Uit de peiling blijkt dat bijna 52 procent van de ondervraagden in 2011 een hogere omzet heeft gehaald dan het voorgaande jaar. Volgens de respondenten zorgden de licht stijgende tarieven en de flinke stijging in het aantal facturabele uren ervoor dat 2011 een goed jaar werd.

Daarnaast blijkt uit de ZZP Barometer dat zo'n 68 procent van de ondervraagden een financiële buffer achter de hand heeft voor het geval de economie en de eigen onderneming zich minder goed ontwikkelen dan zij verwachten. Van de respondenten denkt ruim 46 procent dat zij hiermee een periode van drie tot twaalf maanden kunnen overbruggen. Bijna 41 procent van de zzp'ers verwacht het zelfs langer dan één jaar uit te kunnen houden met de financiële buffer.

Hoewel een verbetering te zien is, zijn zzp'ers niet positief over de economie in Nederland, maar zij denken dat de Nederlandse economie en hun eigen onderneming zich wel positief zullen ontwikkelen in het komende jaar. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie