Zoekopdrachten zomerbanen nemen ondanks studiedruk toe

Redactie Baaz
Het aantal zoekopdrachten naar zomerbanen voor dit jaar neemt dusdanig toe, dat 2018 naar verwachting een toename zal laten zien ten opzichte van de afgelopen jaren.

Dat blijkt uit data van vacaturesite Indeed. Waar het aantal vacatures voor zomerbanen in de afgelopen jaren stabiel lijkt te zijn, wordt er door werkzoekenden steeds vaker gezocht naar werk voor de zomerperiode. 

De stijging van het aantal zoekopdrachten van werkzoekenden naar zomerbanen houdt al jaren onverminderd aan en lijkt dit jaar op weg te zijn naar een nieuw hoogtepunt. 

Opvangen van operationele pieken

Het aantal zomerbanen laat de afgelopen jaren een stabiel beeld zien. Wel opvallend is, dat werkgevers dit jaar al eerder op zoek zijn gegaan naar vakantiekrachten. In 2016 en 2017 nam het aantal vacatures voor zomerbanen in mei serieuze vormen aan, dit jaar nam het aantal vacatures in april al een vlucht. 

Dat jongeren voor hun vakantiebaantje niet altijd aan de slag hoeven te gaan in de supermarkt of de horeca, blijkt uit de creatievere banen die in de zomerperiode worden aangeboden. Zo kun je aan de slag als bierenkrattengooier en donutdropper in Zwolle, als bollenpeller in Obdam of als quadmachinist in de regio Arnhem. Voor de zomer van 2018 is er – aan de stijgende lijn te zien – in ieder geval keuze genoeg. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie