Zo Willen We Werken event op 17 juni versnelt visie op zakelijke mobiliteit

Zo Willen We Werken event op 17 juni versnelt visie op zakelijke mobiliteit

Redactie Baaz

Online samenwerken, minder vaak naar kantoor en een drastische daling van het aantal passagiers in het OV. Blijft dat zo, of gaan we langzaam weer terug naar het oude normaal? De antwoorden krijg je tijdens het online event 'Zo Willen We Werken' met ondermeer verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen, VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen en Anders Reizen aanjager Laurentien van Oranje.

Hoe ziet de nieuwe realiteit voor werken, mobiliteit én geluk eruit? Welke kansen ziet zakelijk Nederland en wat kunnen we van elkaar leren? Dat is de insteek van het online event ‘Zo willen we werken’ dat op donderdag 17 juni wordt georganiseerd door de Coalitie Anders Reizen.

NIeuwe werkelijkheid 

Noodgedwongen is er het afgelopen jaar een nieuwe werkelijkheid van werken ontstaan. Het online samenwerken is in een stroomversnelling geraakt en de impact daarvan is voelbaar geworden voor iedereen – van medewerkers tot werkgevers en uiteindelijk de hele samenleving. We stoten minder CO2 uit, er zijn minder files en werknemers vinden een nieuwe balans tussen thuis en werk. Er is kans om het werk nog beter te organiseren en werkgevers stellen het welzijn van de medewerker meer centraal dan ooit. Tegelijkertijd worden ook de negatieve kanten zichtbaar – van het gemis van menselijk contact tot aan fysieke klachten. Kortom, genoeg redenen om goed en bewust na te denken over de visie op werken en het beleid van de toekomst.

Nieuwe vragen

Organisaties vragen zich tegelijk af wat de juiste balans is tussen online en fysiek samenwerken. Hoe maak je hybride werken praktisch? Wat is de rol van de leidinggevende? Hoe blijf je fysiek en mentaal vitaal? En als je thuiswerkt, hoe behoud je de bedrijfscultuur als je elkaar minder ziet? Hoe combineer je zorg voor kinderen met werk? Hoe pas je het mobiliteitsbeleid aan op het hybride werken en de (veranderende) behoeftes van je medewerkers? Op 17 juni delen organisaties inzichten en geleerde lessen en gaan ze aan de slag met nieuwe vragen tijdens het online platform ‘Zo willen we werken’.

Ruimte voor dilemma’s, drempels en dromen 

De kernvraag is: hoe verankeren we de positieve effecten van COVID-19 in een effectief en duurzaam beleid zodat zowel de voordelen voor de samenleving, werknemer en werkgever worden geborgd? Tijdens het event is er alle ruimte voor dilemma’s, drempels en dromen. 

Gevarieerd programma

HR-directeuren Janine Vos (CHRO Rabobank), Thomas Mulder (CHRO VodafoneZiggo) en Jeroen Overgoor (HRD Eneco) delen hun inzichten en dilemma’s. Vervolgens is er een gevarieerd keuzemenu aan digitale breakout-sessies. Deze sessies worden verzorgd door specialisten van onder andere Arcadis, ING, ANWB, Rabobank, a.s.r., Tennet, KPN, Eneco, VodafoneZiggo en Rabobank.

Samenhang

Het online event ‘Zo willen we werken’ gaat over een integrale kijk op de nieuwe manier van werken en reizen. Wat is de samenhang tussen werkprivé-balans, mobiliteit, leidinggeven, arbeidsvoorwaarden en tijd- en plaats onafhankelijk werken? Door zoveel mogelijk organisaties uit diverse branches en sectoren samen te brengen in dit online event, kunnen we co-creërend een toepasbare visie vormen. Doe mee en geef ruimte voor nieuwe kansen, ambities en uitdagingen. 

Het evenement vindt plaats op donderdag 17 juni en is van 9:30 tot 12:00 uur. De toegang is kosteloos.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie