Zó laat je een vakantie met jonge kinderen slagen

Zó laat je een vakantie met jonge kinderen slagen

Redactie Baaz

Ben je ouder van een jong kind of van meerdere jonge kinderen? Grote kans dat je graag op vakantie wilt gaan, maar het best een uitdaging is om dit te doen met de kleintjes erbij. Misschien zie je veel beren op de weg. Maar toch is het zeker mogelijk om een succes te maken van de reis. Ontdek handige tips, speciaal voor ouders met kleine kinderen!

Blijf in de buurt

Je kunt de halve wereld overvliegen met kleine kinderen. Maar zeg nu zelf: word je daar echt gelukkig van? Als het antwoord nee luidt, kun je net zo goed dichter bij huis blijven. Je jonge kind maakt het in ieder geval ook niets uit. Boek lekker een vakantie in eigen land. Of ga iets verder weg, naar Duitsland bijvoorbeeld. Daar zijn leuke steden te vinden en kun je mooie natuur ontdekken! Een vakantiehuis in Duitsland is een comfortabele accommodatie voor de reis. In een huisje heb je net wat meer vrijheid dan in bijvoorbeeld een hotel. Je hebt immers een eigen keukentje en voldoende ruimte. Zo kun je je eigen eten en drinken bereiden. Ook kunnen kinderen er makkelijker spelen. Soms zit er bijvoorbeeld zelfs een tuintje bij. En als je met meerdere mensen op vakantie wilt gaan, is een huisje ook ideaal. Nog een voordeel aan een vakantie in de buurt boeken? Je kunt er met de auto naartoe. Vliegen met kleine kinderen is tenslotte best wat gedoe, wat je misschien liever laat zitten. En in de auto kun je ook nog eens meer spullen meenemen. Dat is dus een prettige manier van reizen.

Alle benodigdheden mee

Denk goed na over de benodigdheden die je meebrengt voor de vakantie. Als je in je eentje of met alleen je partner reist, komt dat niet zo nauw. Maar kleine kinderen hebben toch wel meer spullen nodig. Het ligt een beetje aan de precieze leeftijd van je kids. Zijn ze nog heel klein? Denk dan onder andere aan pampers, hydrofiele doeken, speentjes… je kunt hier speciale lijstjes voor opzoeken, waar alles op staat. Ook speelgoed is natuurlijk belangrijk. Dat is onderweg al nodig, zodat je kinderen zich kunnen vermaken. Een autorit duurt voor kinderen immers wel heel lang als er niets te doen is. Maar ook op de plek van bestemming is het fijn als er altijd iets te beleven valt, waar speelgoed bij helpt. Misschien blijf je wel eens een dagje relaxen bij je huisje in Oostenrijk, waar je bijvoorbeeld een appartement in Zell am See boekt. Je vakantie is immers ook bedoeld om te ontspannen! En als je kinderen dan iets te doen hebben, is dat doorgaans helemaal prima. Let er verder op dat je genoeg kleding meeneemt. Ook zonnebrandcrème komt altijd wel van pas.

Activiteiten voor iedereen

Ga op zoek naar activiteiten die voor iedereen leuk zijn. Of wissel dit goed af, zodat iedereen een plezierige vakantie beleeft. Jij hebt misschien de behoefte om op het terras te zitten, maar voor kinderen is dat best saai. Je vindt een middenweg door maar kort op het terras plaats te nemen. En bijvoorbeeld na één drankje of hapje weer te vertrekken. Ga vervolgens iets doen wat juist je kinderen leuk vinden. Bezoek bijvoorbeeld een zwembad, speeltuin of dierentuin, om een paar goede opties te noemen. En zorg er ook voor dat er (bijna) iedere dag iets te doen is. Ook dat helpt om verveling te voorkomen!

Duur van de vakantie

Denk goed na hoelang je op vakantie wilt gaan met je kinderen. Je kunt ervoor kiezen om een week of langer op pad te gaan. Meerdere weken reizen is ook een optie, als je agenda het toelaat. Maar dit kan toch best lang duren, als je eenmaal op de plek van bestemming bent. Zie je dat niet zo zitten? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een midweek of een lang weekend op vakantie te gaan. Zo ben je er evengoed lekker uit, maar kun je vrij snel weer terug naar huis gaan. Doe hierin natuurlijk vooral wat goed voelt.

Welke tips ga jij toepassen om een plezierige vakantie te beleven met je kleine kind(eren)? Wees ook vooral niet te streng voor jezelf. Geniet van de leuke momenten, die er alleen maar meer zijn met de juiste voorbereidingen!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie