Zo kies je een bril die past bij jouw stijl

Redactie Baaz

Tegenwoordig is een bril meer dan alleen een middel om de letters op je beeldscherm mee te vergroten: het is een accessoire die jouw outfit kan maken of breken. Het is dus belangrijk om een bril te kiezen die écht bij jouw stijl past. Wil jij weten welke stijl jou het beste omschrijft, en welke brillen daarbij passen? Lees dan verder!

Klassieke stijl

Je hebt een belangrijke meeting met een klant en je wilt goed voor de dag komen. Trek jij dan gelijk een donkerblauw effen pak uit je kast? Dan heb jij een klassieke stijl. Jouw kledingkast is gevuld met rustige effen kleuren, geen printjes en vooral geen overdreven gedoe.

Deze stijl kun je het beste combineren met een tijdloze bril. Ga daarom voor een rechthoekige bril in een effen, donkere kleur voor een zakelijke en serieuze uitstraling. Wil je toch liever een subtielere bril? Kies dan voor een dun metalen montuur in zilver of goud.

Moderne stijl

Hangt jouw kast vol met coltruien en draag jij naar kantoor het liefst een pantalon met stretch? Dan kun je jouw stijl het beste omschrijven als modern. Deze stijl is een mix van comfortabele kleding en stijlvolle items. Jij draagt voornamelijk kleding in aardetinten, hier en daar gecombineerd met een ruitjesprint.

Een bril die goed bij deze stijl past is de pilotenbril. Deze bril is natuurlijk bekend als zonnebril, maar tegenwoordig is hij ook als normale bril verkrijgbaar. Wil je liever een meer uitgesproken bril? Ga dan voor een semi-randloze bril, die alleen aan de bovenkant een rand heeft. Vooral een bril met tortoise print matcht perfect met aardetinten kleding.

Hippe stijl

Kantoorkleding saai? Zeker niet! Jij bewijst namelijk het tegendeel. Elke kerst krijg jij steevast een paar kleurrijke sokken, en ook jouw dassen zijn voorzien van hippe printjes. Natuurlijk altijd op een stijlvolle manier gecombineerd.

Met deze stijl kun je qua brillen twee kanten opgaan. Wil je een bril die jouw outfit complementeert maar niet overschaduwt? Ga dan voor een achthoekige bril in een dun metalen montuur. De combinatie van de bijzondere vorm en het dunne montuur zorgt voor een subtiele hippe touch. Toch liever een meer opvallende bril? Kies dan voor een grote vierkante bril met breed montuur, voor een krachtige en uitgesproken uitstraling.

Is jouw zicht niet scherp, maar is een bril niet helemaal jouw ding? Misschien zijn maandlenzen dan wel wat voor jou. Omdat deze lenzen een hele maand meegaan zijn ze duurzaam én voordelig.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie