Zo haal je als horeca ondernemer het maximale uit het terrasseizoen

Redactie Baaz
Het terrasseizoen is voor ondernemers in de horeca hét moment om te knallen. Niet zo gek natuurlijk: het terras is een flinke omzetmaker. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, trekken mensen massaal naar buiten op zoek naar een gezellig terras. Met deze tips haal je als ondernemer het maximale uit je horeca terras.

Opvallen met een sfeervolle aankleding

Springt je horeca terras er tussen uit? Als je het enige terras in de straat bent, hoef je je niet zo heel veel zorgen te maken. Het wordt een heel ander verhaal als je zaak midden in het centrum gevestigd is, omringd door gezellige cafés en lunchrooms. Het is belangrijk om de aandacht van voorbijgangers te trekken zodat zij je terras niet voorbij lopen en voor de buurman kiezen. Hoe? Door meer sfeer aan te brengen. Je gasten verwachten meer. Die half versleten rieten terrasstoelen en wiebelende terrastafels kunnen anno 2019 écht niet meer. Zorg voor een goede eerste indruk met behulp van modern terrasmeubilair, opvallende planten, sfeervolle kussentjes, plaids, fleurige bloemen op tafel en terraskleden. Creëer een speelse indeling met hoge en lage zits en loungeplekken. Maak het voorbijgangers gemakkelijk om plaats te nemen op je terras door terrasstoelen en loungesets met de rugkant naar je zaak te plaatsen. Kortom: haal alles uit de kast voor die belangrijke eerste én uitnodigende indruk.

Maximale gastvrijheid

Niets is vervelender dan chagrijnig personeel of bedieningsmedewerkers die gasten te lang laten wachten. Het kan niet genoeg benadrukt worden: gastvrijheid is ontzettend belangrijk. Het kan de ervaring op je terras maken of breken. Door een sublieme service te bieden die de verwachtingen van je gasten overtreft, wordt een bezoek aan je terras direct een positieve ervaring. Een ervaring die je gasten – met een beetje geluk – graag online delen. Vaak zijn het juist de kleine dingen die zorgen voor een fijne terraservaring. Zoals een waterbak voor de hond, kleurplaten voor kinderen, koud water op tafel tijdens extreem hitte of gratis stukjes fruit. Zelfs een smiley op de bon doet wonderen!

Verleng het terrasseizoen

Waarom zou je het terrasseizoen beperken tot schaarse zonnige dagen? Om het maximale uit je terras te halen, kun je het terrasseizoen met behulp van slimme oplossingen verlengen. Het winterterras is steeds meer in opkomst. Ook buiten het zomerseizoen om, nemen je gasten graag buiten plaats. Met behulp van een terrasoverkapping en heaters, kun je het hele jaar door gebruikmaken van het terras.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie