Zo creëer je een goede werkplek

Zo creëer je een goede werkplek

Redactie Baaz
Het succes van je bedrijf hangt voor een groot deel af van je werknemers. Tevreden personeel werkt harder en is creatiever. Baaz geeft drie tips om een goede werkplek te creëren.

Kies je eerste werknemers zorgvuldig uit

Als jouw onderneming nog in de steigers staat, dan heb je een behoorlijk grote invloed op de bedrijfscultuur. Alles valt of staat met jouw beslissingen. Zodra je bedrijf groeit, sta je minder in contact met al je werknemers. Normaliter stel je mensen aan die teams gaan leiden, waardoor je niet meer direct met iedereen werkt. De werknemers die het langst in dienst zijn dragen dan sterk bij aan de heersende cultuur op de werkvloer. Het is dus enorm belangrijk om je eerste werknemers met grote zorgvuldigheid uit te kiezen. Niet alleen moeten ze competent en gemotiveerd zijn, maar ook jouw missie en visie honderd procent begrijpen.

Zorg dat vriendschappen zich kunnen ontwikkelen

Het is een illusie om te denken dat iedereen met elkaar overweg kan. Het behoeft geen uitleg dat je mensen niet kunt dwingen elkaar aardig te vinden, maar het zou wel ideaal zijn als er vriendschappen ontstaan. En jij kunt daar als werkgever een steentje aan bijdragen door teamuitjes te organiseren.

Probeer zoveel mogelijk intern te promoten

Met de groei van je bedrijf komt ook de behoefte aan teamleiders. Het is verleidelijk om mensen van buiten aan te trekken, maar probeer altijd eerst binnen je team te kijken. De mogelijkheid tot interne promotie geeft een krachtig signaal af naar je werknemers. Als zij zien dat er een mogelijkheid is om hogerop te komen, versterkt dat de motivatie om harder te werken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie