Zijn edelstenen een goede investering?

Zijn edelstenen een goede investering?

Redactie Baaz

Investeren in aandelen, investeren in cryptocurrency of investeren in edelstenen. Het zijn slechts enkele van de investeringsmogelijkheden die je op dit moment hebt. Als je zo min mogelijk risico wilt lopen, lijkt het investeren in edelstenen de meest verstandige optie.

Waarom? Omdat edelstenen niet beïnvloed kunnen worden door het nieuws. Of door een tweet; met één tweet weet Tesla eigenaar Elon Musk de koers van een cryptocoins ongekend te beïnvloeden. Bij edelstenen hoef je voor dergelijke marktinvloeden niet bang te zijn.

Minder risico, lager rendement

Is het verstandig om in bijvoorbeeld losse diamanten te investeren? Ja, volgens veel experts is dit verstandig. Dit is met name aan de risico-rendement verhouding te danken:

  • Risico: de kans is groot dat er altijd vraag blijft naar losse diamanten en edelstenen. Doordat er zoveel vraag naar blijft, hoef je niet bang te zijn voor een flinke daling van de waarde. Het risico dat je bij de edelstenen loopt, is dus relatief laag.
  • Rendement: het rendement is ook relatief laag, maar dat past precies bij het minimale risico. Als je op een aangename en relatief risicovrije manier wilt investeren, zijn edelstenen dus een prima optie.

Veel toepassingsmogelijkheden

Door de jaren heen zijn de toepassingsmogelijkheden van edelstenen ook steeds gestegen. Kijk maar eens naar de hoeveelheid sieraden die tegenwoordig van edelstenen vervaardigd worden. Er bestaan tegenwoordig zelfs horloges waarin de edelstenen verwerkt worden!

Blijvend rendement

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat edelstenen voor een blijvend rendement zorgen. Een blijvend rendement waarvoor je bovendien niet al te veel risico hoeft te lopen. Hierbij is het ook nog ideaal dat je uit veel soorten edelstenen kunt kiezen. Je kunt voor het gebruikelijke diamant kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld smaragd of onyx. De keuze is aan jou.

Prima marktwerking

Bij aandelen en cryptocurrencies lijkt er sprake van een flinke bubbel te zijn. Een bubbel waardoor alle koersen eigenlijk door het dak heen zijn gegaan. Bij bijvoorbeeld een diamant hoef je hier niet bang voor te zijn. De prijs van een diamant is stijgt jarenlang geleidelijk, waarbij deze trend zich waarschijnlijk nog lange tijd voort blijft zetten. Het klopt dat het rendement hierdoor niet al te hoog is, maar je loopt dus wel vrij risico. En je kunt bouwen op een prima marktwerking. Zolang er veel vraag naar de edelstenen blijft, kun je er uit van uit gaan dat de prijzen stabiel blijven en/of stijgen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie