Zeventig procent it'ers wil in 2009 nieuwe baan

Zeventig procent it'ers wil in 2009 nieuwe baan

Redactie Baaz

Uit onderzoek van IT Job Board blijkt dat ruim zeventig procent van de ondervraagde IT-professionals van plan is om in 2009 van baan te veranderen.

Meer geld verdienen en betere carrièremotieven zijn verreweg de belangrijkste redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ruim dertien procent van de ondervraagden geeft aan van baan te veranderen wegens onzekerheid of zijn of haar functie nog wel blijft bestaan. Bijna acht procent zoekt een nieuwe baan door dreigend ontslag. IT Job Board voerde het onderzoek uit in januari 2009 onder 144 Nederlandse IT-professionals.

Krimp
Opvallend onderzoeksresultaat is de verwachting over de invloed van de stagnerende economie op de IT-sector. Ruim zes procent van de respondenten denkt dat de krimpende economie geen invloed zal hebben op de IT-sector. 45,1 procent denkt dat het weliswaar een negatieve invloed zal hebben, maar niet zo veel als in andere sectoren. Slechts 27,8 procent denkt dat de economische situatie verstrekkende negatieve gevolgen zal hebben voor de IT-sector. Overigens denkt zestien procent dat de stagnerende economie voor een aantal sectoren in de markt een positieve invloed zal hebben.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie