Zettle by PayPal lanceert Tap To Pay-oplossing: kleine bedrijven kunnen zonder extra hardware contactloze betalingen ontvangen

Zettle by PayPal lanceert Tap To Pay-oplossing: kleine bedrijven kunnen zonder extra hardware contactloze betalingen ontvangen

Redactie Baaz

5 mei lanceerde PayPal Tap to Pay voor kleine bedrijven in Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Deze nieuwe oplossing stelt micro- en kleine bedrijven in staat om contactloze betalingen rechtstreeks op hun mobiele Android-apparaten te ontvangen, zonder dat extra hardware of kosten nodig zijn. De lancering komt op een goed moment vanwege de huidige groei van kleine bedrijven en de verschuiving in het consumentengedrag naar e-commerce. Ondernemers en kleine bedrijven hebben behoeften aan oplossingen die aansluiten bij deze verschuiving en willen overal nieuwe klanten kunnen leren kennen.

Met Tap to Pay krijgen miljoenen micro- en kleinzakelijke klanten van PayPal de mogelijkheid contactloze betalingen te accepteren via fysieke kaarten en digitale portemonnees, rechtstreeks op hun mobiele Android-apparaat. De oplossing biedt ook de mogelijkheid om de pincode rechtstreeks op het toestel in te voeren.

Tap to Pay maakt gebruik van NFC: dit is een technologie waarmee je tussen apparaten draadloos informatie uitwisselt. Hiermee worden smartphones en tablets in staat gesteld om als betaalterminals te dienen. De Tap to Pay-oplossing werkt op apparaten met Android 8.0 en NFC-mogelijkheden.

Hoe werkt het?

Bedrijven kunnen de Zettle Go-app downloaden op hun Android-apparaat en nadat ze zich hebben aangemeld bij Zettle by PayPal, binnen een minuut beginnen met het accepteren van betalingen. Om een betaling te accepteren, voeren bedrijven een bepaald bedrag in, of selecteren een item uit hun productbibliotheek. Vervolgens tikken zij op "In rekening brengen" en selecteren "Tap to Pay" als betaalmethode. Om een betaling te doen, kunnen klanten met hun kaart, smartphone of horloge met digitale portemonnee op de achterkant van het Android-toestel van het bedrijf tikken. Zodra de betaling is goedgekeurd, kan het bedrijf het betalingsbewijs afdrukken, e-mailen of sms'en naar de klant. Het tarief voor het accepteren van contactloze betalingen via Tap to Pay is hetzelfde als het reguliere tarief voor kaartbetalingen, er zijn geen extra kosten.

“De pandemie heeft de groei van nieuwe kleine bedrijven wereldwijd versneld. Tegelijkertijd digitaliseert de wereld in hoog tempo en verwachten consumenten steeds vaker dat ze soepel digitale betalingen kunnen doen, zowel online als in persoon," zegt Joachim Goyvaerts, directeur Benelux en Ierland bij PayPal. "Daarom zijn we verheugd om Tap to Pay te lanceren. Wij geloven in de kracht van kleine ondernemingen en willen hen helpen succesvol te zijn. Met Tap to Pay kunnen ondernemers snel en eenvoudig beginnen met een persoonlijke verkoop - of dat nu in een pop-up winkel is, op een boerenmarkt, in een fysieke winkelruimte of onderweg - zonder dat er extra kosten of hardware nodig zijn."

De Tap to Pay-oplossing wordt nu uitgerold in Nederland, Zweden en het Verendigd Koninkrijk. We verwachten dat de oplossing in de nabije toekomst ook in andere markten zal worden ingevoerd.

Info: paypal.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie