Zet jij jouw medewerkers zo efficiënt mogelijk in?
Zet jij jouw medewerkers zo efficiënt mogelijk in?

Zet jij jouw medewerkers zo efficiënt mogelijk in?

Redactie Baaz
Tijdens de vakantieperiode is het belang van goede capaciteitsplanning evident, maar ook de rest van het jaar hebben projectorganisaties een hele dobber aan het efficiënt inzetten van hun personeel.

Vakanties, ziekte of uitlopende projecten gooien nogal eens roet in het eten wanneer je bezig bent om het perfecte team voor een project samen te stellen. Waarom zou je de capaciteitsplanning dan niet automatiseren? Dat scheelt je werk om de beschikbaarheid van alle medewerkers bij te houden en zorgt dat je meer inzicht hebt wanneer het perfecte moment aanbreekt om een nieuwe opdracht aan te nemen. Met de online scan van Exact Online kun je binnen twee minuten zien waar de kansen liggen voor jouw onderneming.

Het is belangrijk om als projectorganisatie niet te veel hooi op je vork te nemen. Het lijkt misschien een goed idee om zo veel mogelijk projecten aan te nemen, maar op de lange termijn kan het reputatieschade en verlies aan inkomsten opleveren, omdat je niet genoeg collega’s beschikbaar hebt om een project goed af te handelen.

Integreren en automatiseren

Wat kun je dan precies verbeteren? Met automatisering en het integreren van je verlof- en verzuimregistratie van alle collega’s in de capaciteitsplanning. Die planning manage je vervolgens via een online planbord, dat is gekoppeld aan je relatiebeheer en projectadministratie. Zo zie je meteen bij het opstellen van een offerte wie wanneer beschikbaar is. Zo is het makkelijker te bepalen wie er essentieel is voor dit project en kun je eventueel schuiven met de planning van andere projecten om te zorgen dat die tijdig vervangende collega’s beschikbaar hebben. Daarnaast is het makkelijk te zien wie er precies bij een project betrokken waren wanneer het eenmaal is afgerond.

Scan hoe jij er voor staat

Kansen om je planning te verbeteren zijn er dus genoeg. Benut je ze al? Met de online scan weet je binnen twee minuten wat je nog kunt verbeteren. Volg de link, vul de 7 meerkeuzevragen in en je krijgt advies op maat voor de vervolgstappen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie