Ook meer stress op werk

Zeg manager, hoe gezond eet jouw personeel eigenlijk?

Redactie Baaz
De manager doet volgens 43 procent van de Nederlandse werknemers onvoldoende om hen van gezond eten te voorzien.

Tenminste, dat blijkt afgaande op onderzoek van BoxBites naar de eetgewoonten van de werkende Nederlander, gehouden onder 1017 respondenten. Ook blijkt dat stress op het werk ervoor zorgt dat men ongezonde voedselkeuzes maakt. Voornamelijk werknemers onder de dertig jaar, bijna veertig procent, houdt de manager verantwoordelijk voor gezond voedsel op het werk.

Manager doet onvoldoende

Het mijden van suikers en koolhydraten in eten wordt steeds populairder, net als het eten van minder vlees. Consumenten proberen weer meer groenten, noten en zaden te eten. Echter geeft ruim 43 procent van de werknemers aan dat hun manager zich niet bezighoudt met de gezondheid van zijn werknemers.

Bijna de helft van de personen onder de 39 jaar geeft aan dat zij niet hoeven te verwachten dat hun manager een gezondere levensstijl nastreeft bij zijn werknemers.

Stress-eten

Steeds meer Nederlanders ervaren vorm van stress op het werk. De hoge werkdruk en het persoonlijke verwachtingspatroon zijn de voornaamste redenen waarom men stress ervaart. Uit het onderzoek blijkt dat ruim veertig procent aangeeft ongezonder te eten wanneer zij stress hebben op het werk.

De helft van de vrouwen geeft aan ongezonder te eten dan zij zouden willen door de gevolgen van stress, tegenover 36 procent van de mannen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie