Zakelijke telefoon kapot? Dit zijn de voordelen van een ‘zakelijke’ reparatie

Redactie Baaz
Het laatste wat je kunt gebruiken op je werkdag, is dat je zakelijke telefoon de geest geeft. Of dat je hem laat vallen, en het scherm gebarsten raakt. Dat staat natuurlijk niet erg professioneel. Daarom wil je je toestel zo snel mogelijk gerepareerd zijn. Je kunt naar een gewone telefoonreparateur gaan, maar je kunt voor zakelijke telefoonreparatie kiezen. Daar zitten een aantal voordelen aan die wellicht interessant kunnen zijn. We zetten er een paar op rijtje.

Vervangend toestel

Terwijl je toestel in reparatie is, wil je natuurlijk bereikbaar blijven op een fatsoenlijk alternatief waar je niet al te veel door beperkt wordt. Maar we hebben niet allemaal een volwaardig reservetoestel in de la liggen om in te zetten wanneer een ander toestel gerepareerd wordt. Je zakelijke reparateur kan je hier doorgaans in tegemoet komen door je een vervangend toestel uit te lenen. Zo blijf jij in ieder geval voorzien van een goede smartphone terwijl je eigen telefoon opgelapt wordt.

Garantie op de reparatie

Natuurlijk is het denkbaar dat er binnen je bedrijf technisch vaardige mensen zijn die reparaties verrichten en wellicht zich ook wel willen wagen aan een telefoonreparatie. Een batterij vervangen hoeft niet zo ingewikkeld te zijn, dus in die zin zou je onderdelen voor je iPhone kunnen bestellen en je eigen technicus de reparatie uit laten voeren. Daar zit echter geen garantie op. Bij een zakelijke reparateur weet je zeker dat je toestel ook daadwerkelijk weer werkend terugkomt, en je krijgt garantie op de reparatie.

Korting bij meerdere toestellen

Je bent vast niet de enige in je bedrijf met een zakelijke telefoon die intensief gebruikt wordt. Het is daarom heel goed mogelijk dat er meer telefoons zijn binnen het bedrijf die wel een reparatie kunnen gebruiken. Misschien hebben mensen hun telefoon laten vallen en is hun scherm gebarsten, of misschien is de accu dringend aan vervanging toe, omdat ze er de dag niet meer mee door kunnen komen. Als je bij een zakelijk reparateur meerdere toestellen tegelijkertijd aanbiedt ter reparatie is het vaak mogelijk om een soort kwantumkorting te krijgen.

Haal- en brengservice

Tijd is geld in het zakenleven. Het kost je productieve tijd wanneer jij of collega op en naar moet naar een telefoonreparateur om de telefoon te brengen en later nog eens op te helen. Vaak bieden zakelijke reparateurs daarom een haal- en brengservice aan. Dat is een kopzorg minder. Je hoeft je telefoon(s) dan alleen maar te laten ophalen, en wanneer de reparatie gedaan is krijg je de telefoon(s) vanzelf weer terug.

Repareren op locatie

Heeft je reparatie echt heel veel haast, en kun je het je eigenlijk niet permitteren uit te besteden aan een externe locatie voor een reparatie, met alle transporttijd die daar ook nog eens bij komt? Dan kun je een zakelijke reparatieservice proberen te zoeken die aanbieden om langs te komen op jouw bedrijfslocatie om daar ter plekke de telefoon te repareren. Er zijn wel degelijk bedrijven die deze service aanbieden. Zo heb je pas echt snel je gerepareerde smartphone weer terug.

Meekijken tijdens de reparatie

Zakelijke telefoons bevatten vaak ook zakelijke informatie die eigenlijk bij voorkeur niet naar buiten moet komen. Daarom kan het een onprettige gedachte zijn om je telefoon aan iemand mee te geven zonder zicht te hebben op wat ermee gebeurt. Omdat deze zorg bekend is, bieden sommige zakelijke reparateurs aan dat je als klant mag meekijken bij de reparatie. Zo kun je zelf controleren data overzet vanaf jouw telefoon of een kijkje neemt wat er allemaal op staat. Het lijkt ons ergens ook wel weer een beetje traumatisch om je mooie smartphone ontleed te zien worden, maar dat hoeft niet iedereen hetzelfde te ervaren natuurlijk.

Toestel aan vervanging toe?

Zie je er geen heil meer in om je zakelijke toestel of toestellen nog te laten repareren, of zijn ze zo verouderd dat een update geen kwaad kan? Dan wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor een of meerdere nieuwe smartphones, want goedkoop zijn ze zeker niet. Je kunt dan overwegen om voor refurbished smartphones te kiezen. Dat zijn toestellen die al eens gebruikt zijn, maar zover mogelijk weer in nieuwstaat hersteld zijn. Dat scheelt doorgaans aardig op de prijs. Je kunt refurbished toestellen aanschaffen via PhoneGigant.nl.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie