Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy

Redactie Baaz

Yuki, toonaangevend in geautomatiseerd boekhouden, heeft vandaag bekendgemaakt Lucy over te nemen, de specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Deze strategische stap onderstreept niet alleen Yuki’s geloof in de toekomst van e-facturatie, maar versterkt ook haar am

“Met de nieuwe Peppol-wetgeving, die vanaf 2026 in België en vanaf 2028 in de rest van Europa van kracht zal gaan, begrijpen we de druk op accountants en de urgentie voor ondernemers maar al te goed. Dankzij onze overname van Lucy gaan we een stap verder en ontzorgen we voortaan - en geheel los van Yuki’s boekhoudplatform - elke ondernemer en accountant in België en Nederland met een innovatieve oplossing voor het ontvangen en versturen van facturen via Peppol”, verklaart Ellen Sano, Managing Director bij Yuki. “Het is een echte primeur dat we met deze oplossing iedereen kunnen helpen, ongeacht hun keuze van boekhoudsoftware.”

De Peppol-directory telt momenteel 100.000 geregistreerde Belgische bedrijven, met een groei van 38% in 2024 tot nu toe. België staat daarmee wereldwijd op de tweede plaats van snelste groeiers op het Peppol-netwerk. Nederland loopt nog wat achter met ruim 40.000 geregistreerde bedrijven. Met Lucy biedt Yuki een zeer toegankelijke oplossing voor e-facturatie, zodat elke ondernemer eenvoudig toegang krijgt tot het Peppol-netwerk. 

Daarnaast introduceert Lucy één uniforme werkwijze binnen elk accountantskantoor voor het activeren en beheren van de inkomende Peppol-flow. Op die manier kan de accountant al zijn klanten consistent en in één keer samen activeren en begeleiden. “Als onafhankelijke softwareoplossing koppelen wij bovendien met alle boekhoudpakketten in de markt, niet alleen met Yuki. Daarmee garanderen we een snelle, efficiënte en gebruiksvriendelijke voorbereiding op Peppol, los van de geïmplementeerde boekhoudsoftware", aldus Philippe Kimpe, founder van Lucy.

Ellen Sano blikt vooruit en ziet een toekomst vol groeimogelijkheden. “De sector maakt een enorme ontwikkeling door en als softwarebedrijf is het onze taak om deze vooruitgang te stimuleren en versnellen. Yuki’s visie is immers altijd geweest om onze ondernemers en accountants zo innovatief mogelijk te ondersteunen - en Lucy vormt daar de perfecte aanvulling op. Met Lucy breiden we ons ruime aanbod uit en zetten we opnieuw een mooie stap voorwaarts naar een efficiënte en geautomatiseerde toekomst. E-invoicing, Peppol en 2026? Wij zijn er klaar voor.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie