XXImo-mobiliteitskaart ontvangt investering van 12,2 miljoen euro voor Europese expansie

Redactie Baaz
XXImo, de unieke mobiliteitsoplossing voor de zakelijke reiziger, ontvangt een investering van 12,2 miljoen euro.

Persbericht:

De XXImo-mobiliteitskaart biedt bedrijven optimale ondersteuning in het mobiliteitsbeleid en is per kaarthouder instelbaar naar behoefte. Van een pas waarmee kan worden getankt en geparkeerd tot een pas waarmee ook openbaar vervoer in heel Nederland, vliegtickets, taxi en zakendiners kunnen worden betaald. Om MVO-doelstellingen van bedrijven te ondersteunen, geeft XXImo bovendien kosteloos inzicht in het milieueffect van reisbewegingen.

“De uitbreiding van onze financiering toont aan dat er vertrouwen is in de waarde van het XXImo-concept voor zowel werkgevers als werknemers als ook voor onze businesspartners”, zegt Patrick Bunnik, CEO van XXImo. “Dankzij deze financiële injectie kunnen we nieuwe marktsegmenten bedienen, de dienstverlening aan onze bestaande klanten verder uitbreiden en onze internationale groeistrategie vorm geven. Bij de ontwikkeling van ons unieke XXImo-platform is vanaf het begin rekening gehouden met een Europese uitrol. Na een succesvolle introductie in Nederland is het concept dankzij deze investering uit te breiden naar andere landen.”

“XXImo begeeft zich in een groeimarkt. Bedrijven zoeken steeds meer naar nieuwe mogelijkheden om hun mobiliteit zo optimaal en voordelig mogelijk in te richten. De XXImo-kaart is op dit gebied echt uniek”, zegt Friedwart Barfod, voorzitter van de Raad van Commissarissen van XXImo. “Werkgevers beheren de kosten van al hun vervoer via één centraal systeem en bepalen zelf tot welke zaken werknemers toegang hebben. De keuze hierin is ongeëvenaard in Europa – er is geen andere aanbieder met zo’n groot aanbod. Wij zien enorm veel potentie in deze oplossing, zeker ook buiten Nederland en België.”

De XXImo-mobiliteitskaart is onlangs uitgeroepen tot een van de drie winnaars van de Europese Paybefore Award in de categorie ‘Best Corporate or Government-Funded Prepaid Programme’ van 2013. De Paybefore Awards belonen prestaties en innovaties in de markt van prepaid, ‘stored value’ en de snelgroeiende betaalsector in Europa. Meer informatie over XXImo is te vinden op www.xximo.nl en www.xximo.be.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie