Worldline werkt samen met risico-expert RiskQuest BV om hoogwaardige kredietanalyse te bieden in Nederland

Worldline werkt samen met risico-expert RiskQuest BV om hoogwaardige kredietanalyse te bieden in Nederland

Redactie Baaz

Worldline [Euronext: WLN], wereldwijd marktleider op het gebied van betaaldiensten, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Nederlandse risicoadviesbureau RiskQuest BV, onderdeel van de Zanders Groep. Worldline en RiskQuest gaan best-in-class processen aanbieden voor de analyse van kredietrisico’s, die specifiek zijn toegespitst op de Nederlandse markt. Door hun krachten te bundelen, creëren de bedrijven een open banking-based kredietanalyse die zich richt op consumenten-, particuliere en mkb-kredietverlening en leasing in het Nederlandse financiële landschap.

Door de combinatie van RiskQuest's ervaring en inzicht in de Nederlandse financiële markt met Worldline's wereldwijde status als innovatieve partner voor betaaldiensten, versterkt deze samenwerking hun gezamenlijke capaciteiten en wordt Worldline's Credit Insight-oplossing, die vorig jaar werd gelanceerd, nog verder verbeterd. Het creëren van een oplossing voor de analyse van kredietrisico's die is aangepast aan de behoeften van de Nederlandse markt, biedt een enorm voordeel. Het elimineert de noodzaak voor meerdere connecties en formats van en naar veel verschillende banken. Dit betekent dat klanten via één enkele API verbinding kunnen maken met meer dan 3.500 banken in twintig Europese landen.

Naast dit grote open banking-bereik met alle bijbehorende voordelen, biedt deze oplossing nog diverse andere voordelen, zoals direct inzicht in de financiële positie, de betaalbaarheid voor de klant en kredietrisico's - direct vanuit de bankgegevens. Dit verlaagt het risico op fraude aanzienlijk. Ook helpt het financiële instellingen zich aan te passen aan veranderingen in de manier waarop mensen bankieren, de complexiteit die wordt veroorzaakt door de hoge inflatie en rentetarieven, en de veranderingen die voortkomen uit fintech-concurrentie.

Clement Jozwiak, Head of Products Financial Services: "We zijn verheugd om samen te werken met RiskQuest om de mogelijkheden van Worldline's open banking-platform optimaal te benutten. Deze samenwerking stelt ons in staat om een oplossing te leveren die is afgestemd op de eisen van de Nederlandse markt. Samen delen we de ambitie om het beheer van kredietrisico’s naar het hoogste niveau te brengen door kredietverstrekkers, leasemaatschappijen en financiële instellingen te voorzien van een efficiënte, innovatieve en naadloos geïntegreerde oplossing voor kredietbeoordeling."

Hans Heintz, Director bij Zanders Group: "We kijken ernaar uit om deze strategische overeenkomst met Worldline aan te gaan. Ons diepgaande inzicht in het Nederlandse financiële systeem, in combinatie met Worldline's mogelijkheden op het gebied van open banking, stelt ons in staat een uitzonderlijk product voor kredietbeoordeling aan te bieden. Beide bedrijven zetten zich in om Nederlandse kredietverstrekkers te voorzien van geavanceerde, veilige en directe kredietinzichten, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor een innovatieve benadering van kredietrisicomanagement in Nederland."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie