Winkeliers in Breda krijgen gratis veiligheidscheck

Redactie Baaz
Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) start een campagne om veiligheid bij winkels te stimuleren.

Persbericht

Winkeliers kunnen zelf veel doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Dat kan al met eenvoudige maatregelen die relatief weinig tijd en investeringen vergen en veel opleveren. Om winkeliers daarvan bewust te maken is het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) gestart met een actiecampagne, waarbij 10.000 winkels in Nederland een gratis Veiligheidscheck krijgen. Op woensdag 20 februari zijn de winkeliers in Breda centrum aan de beurt. In samenwerking met studenten van het Vitalis College worden alle winkels gecheckt op 12 snel te controleren risicopunten. De aftrap wordt gegeven door wethouder Alfred Arbouw. 

De campagne onder het thema `Hoe veilig is uw zaak? Doe de veiligheidscheck!' is opgezet in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Veiligheidschecks worden uitgevoerd samen met ROC-studenten die een opleiding op het gebied van veiligheid volgen. Het mes snijdt zo aan twee kanten: de ondernemers krijgen veiligheidsadvies en de leerlingen doen nuttige praktijkervaring op. 

12 aandachtspunten 

De winkels worden gecontroleerd op 12 belangrijke aandachtspunten. Het gaat om zichtbare zaken, zoals de aanwezigheid van camera's, een confrontatiemonitor (waarop de klant zichzelf kan zien), de aanwezigheid van huisregels, het gebruik van een afroomsysteem, een overzichtelijke winkelinrichting, etc. Ook de alertheid van medewerkers wordt gecheckt: wordt de klant begroet als hij de winkel binnenkomt? Na afloop van de quickscan krijgt de ondernemer de veiligheidschecklist met de uitslag, en aanvullende tips & tools. Daarmee kan hij zelf maatregelen nemen ter verbetering van punten die nog niet in orde zijn. 

Zelf veiligheid checken 

Winkeliers die niet bezocht worden, kunnen ook zelf de Veiligheidscheck uitvoeren. Op de websitewww.hoeveiligisuwzaak.nl kan de Veiligheidscheck worden gedownload. Ook zijn er praktische tips te vinden. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie