“Wij willen de Rituals van de keuken worden.”
“Wij willen de Rituals van de keuken worden.

“Wij willen de Rituals van de keuken worden.”

Redactie Baaz

 

Leontien van Nistelrooij en Sander Leesberg vinden het hoog tijd dat er een bezem over de aanrechtbladen van Nederland gaat. Die staan nu vol met allerlei verschillende (aangekoekte) flessen olijfolie en weggooi peper- en zoutstellen. Dat kan anders. Mooier, lekkerder én duurzamer. Met Spic'd.

Smart & mooi

Leesberg stond voor het olijfolie-schap in de supermarkt en dacht, ik wil best geld uitgeven aan goede olie, maar welke moet ik dan nemen? En hoe weet ik zeker dat erin zit wat erop staat? Van Nistelrooij was in Tanzania op vakantie en moest daar bij de douane al het plastic uit haar koffer halen, omdat dat het land niet inkomt. Best een goed idee, bedacht ze, consuminderen met de juiste spullen. En ziedaar de combinatie: echt mooie flessen voor het leven, die je bijvult als ze op zijn.

Zilveren medaille

“We richten ons op de basis,” zegt Leesberg. “Olijfolie, balsamico, zout en peper. Dat zijn de smaakmakers die je eigenlijk elke dag wel kunt gebruiken.” En dus moesten ze op olie-onderzoek. “We hebben geproefd, he el veel geproefd, met experts gepraat en hulp ingeschakeld van kenners. Uiteindelijk kwamen we bij deze uit, uit Cordoba in Spanje. We hebben hem laten testen door het Olijfolie Instituut, dat als doel heeft de kwaliteit van olijfolie omhoog te brengen en te controleren of extra vierge ook echt extra vierge is. Dat is zo. Ze laten er een smaakpanel op los dat letterlijk de hele dag zit te proeven en we kregen een zilveren medaille voor onze olie, dus daar zijn we heel trots op.”

Duurzame keuze

Het logo is letterlijk de druppel die de fles doet overlopen, omdat je daaraan kunt zien wanneer het tijd is om een refill te bestellen. Gewoon online, in een slimme verpakking. “We zijn echt nog geen wereldverbeteraars hoor,” zegt Van Nistelrooij relativerend, “maar duurzaamheid is voor ons wel een randvoorwaarde om te ondernemen. Zo zijn we nu bezig met een grotere verpakking, zodat je je fles vijf keer kunt vullen.” En als mensen er olie van de Appie in doen? “Dat kan,” lacht ze. “Maar ik hoop en ik ben ervan overtuigd, dat mensen vallen voor de verpakking en dan verrast worden door de kwaliteit. Ik denk dat je verliefd wordt op onze producten en terugkomt voor onze olie.”

Rust in je keuken

“Het klinkt misschien een beetje hoogdravend, maar Spic'd gaat echt rust brengen in je leven. De keuken is het hart van je huis, waar je samenkomt en heel veel tijd met elkaar doorbrengt. Dan is het toch fijn als het er daar mooi uitziet? Ik vind het heel leuk dat we een manier hebben gevonden om dat luxe designkeukengevoel voor iedereen mogelijk te maken,” aldus Van Nistelrooij. “Het is de bedoeling dat je al die andere losse flesjes en potjes gewoon lekker in een kastje zet en alleen deze mooie spullen laat staan,” voegt Leesberg vrolijk toe. “Wij willen de Rituals van de keuken worden. Onze missie is geslaagd als we over tien jaar alleen nog maar foto’s op Funda zien met Spic'd op alle aanrechten en eettafels.”

Verkoopinformatie

Spic'd is online te koop op www.spicd.nl.

  • Set van 2 flessen plus vulling: € 47
  • Peper - en zoutmolenset van zware Deense kwaliteit plus vulling: € 84
  • Refill olie (350 ml): € 9
  • Refill balsamico (200 ml): € 6
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie