WE.VESTR haalt € 2,2 miljoen op om equity management van oprichting tot exit te digitaliseren

WE.VESTR haalt € 2,2 miljoen op om equity management van oprichting tot exit te digitaliseren

Redactie Baaz

WE.VESTR, een in Amsterdam gevestigd platform voor equity management, haalt 2,2 miljoen euro op in een vroege financieringsronde. De financiering wordt gebruikt om startups te helpen meer transparantie te bieden aan equity management en om de financiële inclusiviteit te verbeteren van startups, van oprichting tot exit. WE.VESTR gebruikt de funding ook om verder uit te breiden in Europa en om het Midden-Oosten en de APAC-regio te betreden. De investering is afkomstig van Venturerock, een Amsterdams early-stage venture-builder.

“We zien te vaak dat bedrijven failliet gaan door geschillen tussen aandeelhouders. Equity management is complex en bestaande oplossingen sluiten niet aan op de wensen van founders”, zegt Marc Wesselink, Managing Partner bij Venturerock. “WE.VESTR introduceert een nieuwe standaard voor de manier waarop moderne bedrijven gestructureerd en geleid worden. Het zorgt ook voor de nodige eenvoud, vertrouwen en transparantie in het equity management. We zijn verheugd om WE.VESTR te ondersteunen bij het verder digitaliseren van de investeringswaardeketen en het ontsluiten van de vrije stroom van equity binnen het venture-ecosystemen.”

Digitaliseren van de investeringswaardeketen

WE.VESTR heeft als missie om de investeringswaardeketen te digitaliseren. Simpel gezegd bouwt WE.VESTR aan een digitale omgeving voor de complete levensloop van startups: van oprichting, financiering-rondes, schaalvergroting tot exit. Het platform is niet alleen geschikt voor founders, investeerders kunnen de tool ook gebruiken om hun portefeuille te beheren in een volledig digitale en uniforme omgeving.

Floris van Hoogenhuyze, medeoprichter en CEO van WE.VESTR, stelt dat het bedrijf dankzij de financiering in staat is om de volgende stap te zetten. "Terwijl ons bedrijf blijft groeien, groeit ook ons verhaal. Wat begon als een manier om het equity management voor startups te vereenvoudigen, evolueert WE.VESTR nu naar een dynamisch platform voor de hele levenscyclus van een startup - van oprichting tot exit. Nieuwe technologie stelt ons in staat om ons op nieuwe manieren te onderscheiden. Of het nu gaat om de blockchain, DLT of andere technologie: we gebruiken innovaties om startups meer transparantie en financiële inclusiviteit te bieden dan ooit tevoren."

Transparantie voor aandeelhouders

De financiering helpt WE.VESTR bij de lancering van hun "Eagle Eye"-functie voor investeerders en bij de ontwikkeling nieuwe functionaliteiten van de binnenkort te lanceren interne WE.VESTR-exchange. Het bedrijf wil het voor founders makkelijker maken om kwaliteitsrapportage aan investeerders te verstrekken en om het portefeuillebeheer voor investeerders te vereenvoudigen.

Omdat technisch talent schaarser dan ooit is, wil WE.VESTR startups in staat stellen om werknemers meer te bieden dan alleen een salaris. Dat moet startups aantrekkelijker maken als werkgever. De ESOP-tool van WE.VESTR droeg hier al aan bij en de interne WE.VESTR-exchange moet dit verder concretiseren. “Door alle aandelen op een gedistribueerd grootboek als tokens uit te geven, kunnen aandeelhouders binnenkort bedrijfsaandelen kopen, verkopen en verhandelen naarmate het bedrijf schaalt. Dat betekent nieuwe kansen voor alle aandeelhouders, inclusief medewerkers, om hun financiële toekomst in eigen handen te nemen”, zegt Van Hoogenhuyze.

Meer dan 60 Europese startups en scale-ups gebruiken WE.VESTR. Belangrijke partners van het platform zijn onder meer investeerder-syndicaten, adviesbureaus zoals RocketVentures, investeerder-platforms zoals Startup Fountain, incubators zoals het Finse Platform6 en de in het VK gevestigde, AI-gedreven matchmaker tussen startups en angel investors Kaiku.

Over WE.VESTR

WE.VESTR is het platform voor equity management, ontworpen door founders, voor founders. We besparen founders en aandeelhouders tijd door de cap-tabel, prestaties, juridische documenten, ESOP's en equity reward frameworks op één platform te centraliseren. Het bedrijf is in 2020 opgericht door Floris van Hoogenhuyze en Maarten Graven en heeft momenteel 20 medewerkers in 5 verschillende landen. Ga voor meer informatie naar: www.wevestr.com

Over Venturerock

Venturerock is een early-stage Venture Builder die founders in staat stelt om systemen te veranderen. Venturerock pioniert met een new-age venture-besturingssysteem - Venturerock OS® - dat is ontworpen om ondernemingen systematisch te begeleiden, van startups in een vroeg stadium tot volwassen scale-ups. Door technologie, wetenschap en innovatie te bevorderen, dragen we bij aan de volgende generatie van wereldwijde technologiebedrijven die economische, sociale en ecologische impact maken. Zie voor meer info: www.venturerock.com 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie