Werkplaatsinrichting: wat heb je nodig

Werkplaatsinrichting: wat heb je nodig

Redactie Baaz

De juiste werkplaatsinrichting scheelt gigantisch veel tijd en moeite. Je hoeft niet langer onnodig op zoek naar spullen en gereedschap, maar weet direct waar alles ligt. Ook zorg je ervoor dat jij en je werknemers ergonomisch werken door voor een gepaste inrichting te zorgen.

Beschikbare ruimte

Voordat je aan de slag gaat met de inrichting van je werkplaats, kijk je goed naar de beschikbare ruimte. Zo kan dit een grote loods zijn, maar ook de garage of een klein schuurtje. Ook als zzp’er of hobbyist heb je veel baat bij de juiste werkplaatsinrichting. Of je werkruimte nu groot of klein is, door kritisch naar de ruimte te kijken zorg jij ervoor dat deze optimaal wordt genut. Denk creatief, want ook de muren en plafonds kunnen vaak gebruikt worden om spullen op te bergen. Dit maakt weer ruimte vrij op andere plekken.

Ergonomisch werken

Verrijdbare heftafels zijn onmisbaar op een ergonomische werkplek. Deze worden dan ook veelvuldig teruggevonden in de werkplaats. Met de heftafel til je zware pallets en artikelen tot een ergonomische werkhoogte en voorkom je dat je te hoog of juist te laag aan het werk bent. Dit helpt bij het voorkomen van rugklachten en bevordert de productiviteit in de werkplaats. Gevaarlijke situaties liggen op de loer in de werkplaats. Denk altijd aan de veiligheid en kies voor kwalitatieve en comfortabele werkkleding en andere nodige persoonlijke bescherming.

Juiste gereedschappen

Jij wilt een probleem oplossen voor een klant of een klus in huis aanpakken. Dan wil je natuurlijk het juiste gereedschap klaar hebben liggen. Investeer in de juiste spullen waarvan je weet dat je ze nodig gaat hebben. Voor incidenteel gebruik kan je er ook voor kiezen om gereedschappen te huren. Dit kan bij Esra, specialist op het gebied van magazijninrichting en intern transport. Zeker voor grote apparatuur, zoals een heftruck of stapelaar, is huren een erg aantrekkelijke optie. Kom je erachter dat je toch wel erg vaak een zaagmachine of boorhamer nodig hebt? Dan is het al snel de moeite waard om deze aan te schaffen.

Ordenen van de werkplaats

Zorg voor een systeem in de opbergruimte die jij hebt. Laat bijvoorbeeld kasten op maat maken en check aan het eind van de werkdag of alle apparatuur op de juiste plek is teruggelegd. Zijn er ook nog genoeg schroeven, pluggen en ander klein materieel? Er is niets vervelender dan er op de ochtend van een grote klus achter te komen dat je materialen mist.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie