Wellness plan: 5 gadgets voor gezondheid op de werkplek

Wellness plan: 5 gadgets voor op je werkplek

Peter Güldenpfennig
Suffe kantoorbanen die je gezondheid op de proef stellen? Die bestaan niet. Of beter gezegd: die hoeven niet te bestaan. Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand wanneer je deze vijf gadgets gebruikt op je werkplek.

Jouw wellness plan voor op je werkplek

Balance Ball Chair

Prijs: €129,95
Info: www.balstoel.nl

We geven toe, mooi design is het niet, maar de Balance Ball Chair biedt daarentegen wel andere voordelen. De stoel zorgt voor ergonomisch comfort door je rug te ondersteunen terwijl je je rugwervels rechthoudt en de bloedsomloop stimuleert. Afgaande op de afbeelding is lui achterover leunen verleden tijd, maar als daar een verbeterde lichaamshouding tegenover staat dan lijkt ons dat een goede ruil. 

USB Fishquarium

Prijs: $30,98
Info: www.amazon.com

Vissen bieden je ongemerkt veel ontspanning. Op een hectische dag zeggen deze dieren tegen je: 'geen stress, geen zorgen, dingen komen vanzelf op hun plek terecht'. Echter, een aquarium of een vissenkom op je bureau is ook meteen weer zo overdreven. Met de USB Fishquarium heb je geen excuses meer. Dit compacte aquarium houdt enkele kleine vissen en dient tegelijkertijd als klok en als usb-hub. Perfect voor de werkplek dus. Het aquarium heeft een ingebouwde waterpomp en naast de tijd kan de klok ook diverse natuurgeluiden afspelen voor dat extra beetje ontspanning.

Anti-stressbal

Prijs: Vanaf €0,35
Info: www.stressballen.nl

De klassieker op elk bureau: een anti-stressbal. Het nut van deze ballen wordt nogal eens onderschat, want ze doen veel meer dan enkel ontstressen. Ze zorgen ook voor een goede doorbloeding in handen, polsen en armen. Daarnaast zijn het leuke relatiegeschenken. De anti-stressbal is verkrijgbaar in diverse vormen en formaten, dus er is altijd wel een bal geschikt voor jouw werkplek. 

Aroma diffuser 

Prijs: vanaf €59,-
Info: www.aromadiffuser.nl

Dat geuren een positieve invloed hebben op ons welzijn is al sinds jaar en dag bekend. Een prettig alternatief voor een huiskameroplossing als geurkaarsen is de aroma diffuser. Deze apparaten vul je met water waarna je er een etherische olie aan toevoegt. Verdamping gebeurt via een nevel waar je eigenlijk weinig van merkt. Naast een prettig ontspannende geur heeft de diffuser nog een voordeel ten opzichte van geurkaarsen: het verbetert de luchtvochtigheid wat ook weer bijdraagt aan een ontspannend gevoel!

Loopbandbureau

Prijs: $1299,-
Info: www.lifespanfitness.com

Dit is misschien niet de ideale optie voor iedereen, zeker als ruimte op je kantoor beperkt is. Toch kunnen we niet om het loopbandbureau heen. Immers, onderzoek wijst uit dat staand en bewegend werken de productiviteit verhoogt. De loopband heeft een in hoogte verstelbaar bureau en is voorzien van een veiligheidspal waarmee je de loopband in een keer stilzet mocht dit nodig zijn. Bovendien schakelt de loopband zichzelf uit na twintig seconden van inactiviteit.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanPeter