Weinig vooruitgang vrouwelijk ondernemerschap

Weinig vooruitgang vrouwelijk ondernemerschap

Redactie Baaz
Ondanks een flinke verhoging van het aantal vrouwen met een eigen bedrijf tussen 2007 en 2012, is er op andere vlakken van vrouwelijk ondernemerschap weinig verbetering te bespeuren. Mannen staan nog steeds veel vaker aan het roer van een eigen onderneming en als vrouwen een eigen bedrijf hebben is het in veel gevallen zonder personeel.

Tussen 2007 en 2012 groeide het aantal vrouwen dat een eigen bedrijf heeft van 29 tot 36 procent. Dat klinkt veelbelovend, zeker omdat het percentage in de vijf jaar ervoor slechts een stijging van 1 procent kende. Echter waren het vooral vrouwelijke zelfstandigen die bijdroegen aan die groei.

Teleurstellende omzetcijfers

De omzetcijfers stellen ook teleur. Slechts 4 procent van de totale omzet gaat naar bedrijven waar vrouwen de scepter over zwaaien. Bedrijven zonder personeel kennen doorgaans een aanzienlijk minder grote economische impact.

Cijfers zijn nog steeds laag 

We kunnen dus concluderen dat zowel het aantal vrouwen dat een eigen bedrijf heeft de werkgelegenheid en omzet die zij genereren nog steeds laag is. De positieve data zijn dus slechts een glimp van goed nieuws op het gebied van gender equality.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie