Webtexttool steuntje in de rug voor drukbezette MKB’er

Jeroen van Onselen
Weinig tijd, maar veel online kanalen - dat is de onmogelijke combinatie waarmee bedrijven in het MKB worstelen als het over online marketing gaat. Met de voorspellende software van Webtexttool kunnen bedrijven de content van hun website zodanig opstellen dat websites beter gevonden worden en ook nog eens beter converteren naar klanten.

Als ondernemer in het MKB is tijd een schaars goed. Wat je doet, moet je goed doen, want eenmaal besteedde tijd komt niet meer terug. Het schrijven van de juiste teksten hoort daar ook bij. Het kost tijd om teksten te schrijven die gericht zijn op je doelgroep. Daar valt weinig aan te doen. Waar je wel wat aan kunt doen, is dat je tekst gevonden en begrepen wordt door je doelgroep. En daar komt Webtexttool om de hoek kijken.

Webtexttool is een zeer innovatieve, unieke en gewaardeerde oplossing die helpt bij het behalen van een hogere commerciële conversie. Elke tekstschrijver wordt online gerobotiseerd gecoacht bij het optimaliseren van de vindbaarheid en leesbaarheid van de webteksten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van unieke algoritmes, ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en big data. Ook de redactie van Baaz maakt er dankbaar gebruik van. We kunnen niet anders zeggen, met Webtexttool verhoog je echt je bereik onder je doelgroep.

SEO en optimalisatie

Onder de motorkap start het optimalisatieproces met het vinden van de juiste zoekwoorden via een eenvoudige zoekwoordenanalyse. Dat klinkt ingewikkeld, maar het werkt heel intuïtief. Vervolgens analyseert het programma de tekst op SEO-aspecten en krijg je als gebruiker direct toepasbare optimalisatietips voor het behalen van een hogere ranking in Google.

Met de Tekst Conversion Optimizer wordt de kwaliteit en leesbaarheid van de tekst gecontroleerd. Is de tekst niet te ingewikkeld voor de beoogde lezers? Bevat het te veel jargon? Want naast een goede ranking van de website in Google wil een bedrijf uiteraard ook dat de bezoekers de content begrijpen, zodat het uiteindelijk resulteert in een goede conversie. Want je tekst kan feitelijk nog zo goed zijn, als je doelgroep je niet begrijpt schrijf je als ondernemer tevergeefs.

Benchmark

De Content Ranking Index biedt een benchmark om de eigen online positie met belangrijke concurrenten te vergelijken. Hierdoor kunnen duidelijke KPI’s worden vastgesteld. Middels het instellen van pagetrackers wordt de Google-ranking 24/7 gemonitord en ontvangen bedrijven notificaties bij wijzigingen. De algoritmes van Google veranderen continu, waardoor optimaliseren een doorlopend proces is.

Webtexttool is ideaal voor zowel marketing- en communicatieafdelingen als recruitment. Met de teammodule kan door collega’s en/of klanten eenvoudig en efficiënt worden samengewerkt aan projecten en pagina’s.

Plug-ins

Zoals gezegd, het programma is voor iedere ondernemer eenvoudig te gebruiken. Maar het kan nog gemakkelijker. Voor een groot aantal CMS-systemen, waaronder WordPress en Drupal, zijn plug-ins ontwikkeld waarmee de content eenvoudiger geoptimaliseerd wordt. 

Als redactie beseffen we dat het begint en eindigt met bereik. Webtexttool steunt ons in die missie met behulp van slimme technologie. Proefondervindelijk hebben we ondervonden dat het doet wat het belooft. Wij kunnen inmiddels al niet meer zonder. Wedden dat jij als drukbezette ondernemer straks hetzelfde zegt?

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen