Website hosting: dit zijn alle opties op een rijtje

Redactie Baaz
Voor veel mensen is het niet duidelijk dat er verschillende soorten website hosting zijn. Server hosting kan in veel vormen gedaan worden. Een website host is eigenlijk een bedrijf dat de zowel de technologie als de kennis bezit om jouw website op het internet zichtbaar te maken. Een hosting bedrijf beschikt over serverkasten. Op een dergelijke server, de speciale computer, worden kunnen websites gehost worden. Wanneer deze servers dus offline gaat zullen allen aangesloten websites ook offline gaan. Hierom hebben servers eigenlijk altijd een eigen generator waarbij ze niet beïnvloed kunnen worden door de buitenwereld. Lees nu snel verder over de verschillende opties van website hosting.

Alle opties van website hosting

Webhosting werkt op basis van server hosting en bestaat uit verschillende vormen. Deze vormen beschrijven we als volgt:

Shared Hosting

De eerste optie is eigenlijk een vorm van delen. Bij Shared Hosting zijn er meerdere websites die allen gebruik maken van de middelen van één server bij een host. Het is eigenlijk de goedkoopste optie die je hebt bij hosting en je kan het zien als een hostel. iedereen draagt bij aan de kamer maar iedereen heeft wel zijn eigen bed.

Dedicated Hosting

De tweede optie is Dedicated Hosting. Bij Dedicated Webhosting heb je eigenlijk alles voor jezelf. Je huurt een blanco server waarbij je zelf mag knutselen. Je krijgt dus eigenlijk de volledige controle over de hosting van jouw website.

Cloud Hosting

Buiten de web versies heb je ook Cloud Hosting. De naam maakt het eigenlijk al duidelijk maar het gaat dus om een host in de cloud. Hierbij is de cloud een samenwerking tussen verschillende machines en hoeven er dus geen speciale server voor gehuurd te worden. De last wordt verdeeld onder de diverse aangesloten computers.

VPS

Tot slot is er ook VPS hosting. Dit is een vorm van Dedicated Webhosting waarbij het goedkoper uitvalt. VPS staat voor Virtual Private Server. Het geeft je de mogelijkheid om verschillende systemen en applicaties op één server te draaien. Dit biedt veel vrijheid voor het gebruik van je website. Zo kan je de website delen maar je kan zelf ook via verschillende website naar je prospecten communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een product of dienst binnen hetzelfde bedrijf dat op een andere doelgroep is gericht.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie