WE Fashion kiest voor werkplekbeheer RES Software

Redactie Baaz
RES Software, specialist in werkplek virtualisatie, maakt bekend dat WE Fashion heeft gekozen voor RES Workspace Manager. De centraal beheerde user workspace geeft de medewerkers van de WE Fashion-kantoren voortaan de mogelijkheid om vanaf iedere plek op een veilige manier toegang te krijgen tot hun persoonlijke gebruikersomgeving en applicaties.

Persbericht:

WE Fashion is een internationaal modebedrijf met ongeveer 250 winkels en 3.000 medewerkers en kantoren in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland en is daarnaast te koop in Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en China. Op de kantoren van WE Fashion werken ongeveer 350 mensen. In de praktijk bleek het beheer van alle fat-clients een steeds grotere uitdaging te worden. Iedere update moest op de computer van iedere individuele gebruiker uitgevoerd worden, de aanmeldtijden waren lang door grote roaming profiles en er was gebrek aan flexibiliteit. De vele individuele oplossingen om dit op te vangen maakten de systemen traag en de beheerslast zwaar. De nieuwe oplossing moest snel, schaalbaar, het beheer vereenvoudigen en het tegelijkertijd voor iedereen mogelijk maken om vanaf iedere locatie te werken en toegang te hebben tot de juiste applicaties.

Keuze & Implementatie

Bij het zoeken naar alternatieven stond vast dat de desktop naar het datacenter verplaatst moest worden. De selectieprocedure is samen met implementatiepartner PQR doorlopen, zij ondersteunden WE Fashion al met Citrix. Helaas bleek tijdens de uitrol dat de in eerste instantie gekozen oplossing niet voldeed. Het risico op beperkte support was aanleiding om over te stappen naar RES Workspace Manager.

De keuze voor de RES Workspace Manager bleek een goede, getuige de voorspoedig verlopende implementatie die hierop volgde. Tijdens de implementatie is de configuratie volledig opnieuw opgebouwd waarbij een gedeelte van de oude gebruikersinstellingen zijn meegenomen. De migratie naar RES Workspace Manager heeft slechts vijf dagen in beslag genomen.

De overgang naar RES Workspace Manager (de nieuwe werkplek) verloopt gefaseerd per afdeling, voorafgegaan door een workshop en een kick-off om ervoor te zorgen dat de overstap door medewerkers als probleemloos ervaren wordt. Op dit moment maken 150 mensen gebruik van RES Workspace Manager. Begin volgend jaar verwacht WE Fashion dat ook de overige medewerkers over en getraind is. Daarna gaan ze verder met de implemenatie van RES Workspace Manager op de kantoren van WE Fashion in het buitenland.

Serge Frijn, Supervisor Infrastructure van WE Fashion: “Mijn system administrators en servicedesk medewerkers zijn allemaal zeer positief over RES Workspace Manager. Het is zeer gebruiksvriendelijk en vooral de ervaringen met de supportdesk zijn prima. Als we vragen hebben krijgen we gelijk een Nederlandse techneut aan de telefoon die zich in ons probleem vastbijt. Ook onze medewerkers merken duidelijke verschillen. Waar ze eerst een kopje koffie konden drinken of een rondje rond het pand konden lopen voordat ze aan de slag konden is de gemiddelde opstarttijd van de computers verlaagd naar 25 seconden. Daarnaast hebben ze de flexibiliteit gekregen om vanaf iedere plek optimaal te kunnen werken. Of dat nu thuis is, in een van onze andere kantoren of in het kader van projecten telkens naast een andere collega.”

Morteza Esteki, VP Sales EMEA bij RES Software: “Het was een enorm leuke uitdaging om in zo’n korte tijd een succesvolle implementatie te kunnen uitrollen. De wensen van WE Fashion sloten naadloos aan bij onze producten. Daarnaast zit er een team dat kennis van zaken heeft en de oude situatie al goed in kaart had gebracht. Dat is een prettige manier om samen te werken, zeker binnen een complexe infrastructuur met maar liefst 150 applicaties. Het is een groot compliment om te horen dat iedereen tevreden is, van het technische team tot de uiteindelijke gebruikers.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie