WATT: ondernemers zetten betaalbare design e-bike voor de stad op de markt

Bart Remmers
Een lichtgewicht design én betaalbare elektrische fiets, voor iedereen. Dat is wat de Bredase ondernemers Frans Nomden en Marc Jacobs van WATT Mobility voor ogen hadden toen zij startten met de ontwikkeling van de ‘WATT Fiets’.

Een design elektrische fiets - of e-bike - die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is en daarmee zorgt voor een doorbraak in de adoptie van de elektrische fiets in Nederland. 

De WATT Fiets kan volgens Frans en Marc zorgen voor een doorbraak in de adoptie van de e-bike in Nederland. 'Dat is in de eerste plaats omdat de fiets het beste van van twee werelden verenigt,' aldus Frans. 'We zochten naar de combinatie van de hippe, design fietsen die iedereen wel kent, mét e-bike technologie. Zonder dat duidelijk is dat het om een elektrische fiets gaat of dat er een mega-prijskaartje aan vastzit. Zo’n fiets was tot dusver niet verkrijgbaar maar nu dus wel. Deze fiets maakt het mogelijk dat iedereen er over 5 jaar een heeft.'

Speciaal voor de stad

De lichtgewicht design WATT Fiets is speciaal ontwikkeld voor inwoners van steden in de leeftijd van 30-55 jaar die dagelijks fietsen. De accu die bij andere elektrische fietsen vrijwel altijd goed zichtbaar is, is slim verstopt in het frame. Ook als de fiets niet aan staat, kun je er makkelijk mee fietsen. 

Frans: 'Een gemiddelde rit met een fiets door de stad is 2,8 kilometer, maar dankzij de accu die zo’n 40 tot 70 kilometer meegaat, pak je óók voor die winkel aan de andere kant van de stad, de fiets in plaats van de auto. Zo dragen we ook nog bij aan minder auto’s en een schonere stad.'

Cut out the middleman

Vanaf € 1.100,- is het instapmodel van de WATT Fiets verkrijgbaar. Die scherpe prijs is mede mogelijk doordat de WATT Fiets alleen online en rechtstreeks aan de consument worden verkocht, voorlopig alleen nog via www.watt-fietsen.nl.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart