WATCH-software van Musthave

Redactie Baaz
Voor het bijhouden van gewerkte uren bestaan talloze oplossingen. Van Excelsheetjes tot professionele pakketten. In de laatste categorie valt WATCH. Het is geen software uit een doos, maar een in de browser draaiende applicatie. Het is daarmee voor ieder platform geschikt n direct beschikbaar voor alle medewerkers.

De applicatiereeks WATCH van de Groningse aanbieder Musthave (musthave.nl) bestaat op dit moment uit vier modules: Urenregistratie, Agenda & planning, Facturering en een module voor Relatiebeheer. WATCH is door zijn generieke opzet voor de meeste branches geschikt. In dit artikel bespreken we de onderdelen Urenregistratie en Agenda & planning.

Drie vormen van tijd

De basis van de twee modules ligt in, wat Musthave noemt, 'de drie vormen van tijd'. In het systeem kunnen op drie verschillende manieren voor projecten de uren worden bijgehouden:
begrote uren: hoeveel uren worden er voor een project begroot? Dit kan op het niveau van een geheel project, een projectonderdeel, een activiteit, of per projectmedewerker;
geschreven uren: de uren die door medewerkers in het urenregistratiescherm worden ingevoerd;
geplande uren: geplande uren zijn de dagen of uren die voor de medewerkers in de planning zijn opgenomen.

Inzicht
Door deze drie vormen van tijd met elkaar te vergelijken krijg je inzicht in de voortgang en het verloop van je projecten:
■ heb ik voldoende mankracht ingepland om een bepaald project te kunnen uitvoeren? (begroot vs. gepland)
■ heb ik meer of minder tijd aan dit project besteed dan begroot? (begroot vs. geschreven);
■ als ik iemand een week voor een project inplan, hoeveel uren worden er dan daadwerkelijk voor het project gemaakt? (gepland vs. geschreven).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie