Autosalon van Genève 2018

Wat we al van de nieuwe Hyundai KONA Electric weten

Redactie Baaz
De onthulling van de volledig elektrisch aangedreven Hyundai KONA werpt zijn schaduw vooruit. Nog vóór de officiële onthulling geeft Hyundai al een voorproefje van deze eerste volledig elektrische SUV.

De nieuwe KONA Electric is een auto met hoge verwachtingen. Het is immers de eerste volledig elektrische SUV die in Europa wordt gelanceerd. De Hyundai KONA Electric is in de zomer leverbaar. Bekijk de video.

Actieradius van 470 kilometer

Niet alleen het design van de KONA spreekt aan. Vooral het gegeven dat de Hyundai KONA met keuze uit twee krachtige elektrische aandrijflijnen wordt geïntroduceerd, waarvan de sterkste versie een actieradius heeft van 470 kilometer (volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen), prikkelt de nieuwsgierigheid. Bovendien kunnen bestuurders profiteren van een breed scala aan gemaks- en connectiviteitsfuncties, evenals actieve veiligheids- en rijhulptechnologieën.

Met de nieuwe KONA Electric combineert Hyundai als eerste autofabrikant diverse razend populaire trends. Zo is de KONA Electric een echte SUV, wat volop ruimte, comfort, rijplezier en een hoge zit betekent. Daarnaast is de KONA Electric een volledig elektrisch aangedreven, ecovriendelijke auto die geen schadelijke stoffen uitstoot.

Milieuvriendelijkste autofabrikanten ter wereld

Hyundai maakt er serieus werk van om in 2021 bij de milieuvriendelijkste autofabrikanten ter wereld te behoren en loopt voorop met zijn assortiment ecomodellen. Hyundai was de eerste autofabrikant ter wereld die, in 2013, de eerste commercieel inzetbare auto met brandstofcel aanbod, de Hyundai ix35 FCEV.

Onlangs introduceerde Hyundai diens opvolger, de NEXO. Deze waterstofauto beleeft op de Autosalon van Genève van 2018 zijn Europese debuut. Bovendien is de succesvolle Hyundai IONIQ als enige auto er wereld verkrijgbaar met keuze uit drie elektrische aandrijfsystemen: hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch.

Meer details over de geheel nieuwe Hyundai KONA Electric worden bekendgemaakt op 27 februari aanstaande, voorafgaand aan de wereldpremière van deze auto op de Autosalon van Genève van 2018.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie