Wat kan 4G voor jouw bedrijf betekenen?

Wat kan 4G voor jouw bedrijf betekenen?

Redactie Baaz

Constant bereikbaar zijn is een vereiste als ondernemer. Immers, je wilt je klanten altijd te woord staan en geen kansen laten liggen. En hoewel prijzig tegenover een reguliere 3G-verbinding, kan 4G wel degelijk meerwaarde bieden. We zetten enkele voordelen op een rij.

Kleinere bottleneck

We werken steeds meer mobiel, waarmee de data die we mobiel gebruiken ook steeds meer toeneemt. De nu gebruikelijke netwerken als 3G en (publiek) wifi zijn voldoende, maar karig als je 'even snel' documenten van meerdere mb's wilt verzenden. De ontvangstsnelheid loopt op tot gemiddeld 20 Mb/s, wat zenden betreft tot gemiddeld 10 MB/s, wat significant sneller is dan regulier 3G. Voor het zenden en ontvangen van grotere bestanden is mobiel geen bottleneck meer wat datagebruik betreft.

Betere synchronisatie

Met 4G maak je van jouw mobiel een echte werkplek. Synchronisatie met bedrijfsapplicaties gaat waanzinnig snel door de opgepompte up- en downloadsnelheid. Hele mailboxen synchroniseren is geen probleem meer, wat het online werken op locatie dus ook geen probleem meer maakt.

Toekomstbestendig

Een groot voordeel is de toekomstbestendigheid. 4G in Nederland ondersteunt nu maximaal 50 MB/s wat ontvangen betreft, maar dit kan opgeschroefd worden naar 100 MB/s. Dat betekent een dubbele boost, maar ook een snelheid die we nu bij lange na niet nodig hebben. Het netwerk is hierdoor wel toekomstvast, zodat je niet bang hoeft te zijn binnen afzienbare tijd weer over te moeten stappen op een sneller netwerkprotocol.

Doe alles wat je op je desktop doet

We gebruiken onze desktops voornamelijk voor zwaardere applicaties die ook vaak afhankelijk zijn van een onlineverbinding. Neem nu videoconferencing, wat met 3G toch vooral een horten en stoten van beeld en geluid is. Met 4G is dat van de baan. De enige beperking is nog jouw mobiel, want als die een applicatie niet kan dragen houdt het op. Aan je verbinding kan het niet liggen, 4G voldoet aan alle minimum specificaties voor online werken op het moment.

Wat zijn jouw opties?

Op het moment zijn er vier providers in Nederland die 4G aanbieden. Dit zijn KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Ga je echt voor snelheid, dan is T-Mobile waarschijnlijk de beste keus. Volgens het onafhankelijke analysebureau DIKW leveren zij significant sneller 4G dan de concurrentie in de top 20 steden van Nederland. Wel leveren zij vooral dekking in de Randstad. Wil je liever een brede dekking hebben over heel Nederland, dan is waarschijnlijk Vodafone jouw beste keuze.

Meer weten over 4G? Kijk dan hier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie