Wat is het verschil tussen wifi en een internetkabel?

Wat is het verschil tussen wifi en een internetkabel?

Redactie Baaz
Je kunt thuis of op de zaak internet gebruiken via een wifi-netwerk of via een internetkabel, ook wel een ethernetkabel genoemd. Maar welke van de twee is sneller? En hoe zit het met de veiligheid? Wat zijn de verschillen tussen deze twee manieren van verbinden met het internet? En zijn er activiteiten die je met het ene type verbinding wel kunt doen en met het andere type niet?

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Voor zowel de bekabelde verbinding als het WIFI-netwerk valt veel te zeggen. Het grote voordeel van een WIFI-netwerk is natuurlijk dat je er geen kabel voor nodig hebt. Zolang je het wachtwoord hebt, kun je overal binnen het bereik van je netwerk inloggen. Dat vergroot de mobiliteit binnen het pand natuurlijk enorm. Een nieuwe collega erbij? Je zet een bureau neer en de werkplek is geregeld! Geen kabels trekken, want je logt gewoon in via het WIFI-netwerk. De keerzijde van de medaille is dat met een WIFI-netwerk vrijwel nooit de hoge snelheden kunnen worden behaald die met een bekabeld netwerk mogelijk zijn. Bovendien kan er met een bekabelde verbinding weinig misgaan, zolang de kabel niet beschadigd raakt. Het WIFI-signaal kan verstoord worden door obstakels tussen het punt van verzending en de computers die er gebruik van maken.

Veiligheid

Over het algemeen geldt dat de veiligheid van een bekabeld netwerk groter is. Een WIFI-signaal kan onderschept worden door derden en dan hangt het af van de versleuteling, of iemand er iets mee kan. Een signaal dat door een kabel wordt verzonden, kun je niet zomaar onderscheppen. Natuurlijk blijft het wel mogelijk om vanaf het internet in te breken op een verbinding via de modem, dus je zult altijd softwarematige oplossingen moeten toepassen om hackers te weren.

Bellen via het internet

Met een internetverbinding in huis heb je geen traditionele telefoonlijn meer nodig. Je kunt gebruik maken van SIP Trunk, een systeem dat ontwikkeld is om een hoogwaardige telefoonverbinding via het internet te realiseren en flink op de gesprekskosten te besparen. Voor deze en vele andere toepassingen van het internet kun je bij Signet terecht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in zakelijke netwerk- en internetoplossingen. Geen bedrijf is hetzelfde, daarom vergt het aanleggen van de technische infrastructuur altijd maatwerk. Als ondernemer geef je aan welke wensen er leven en op basis daarvan kan voor jou een plan op maat worden gemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie