Wat heb je nodig tijdens het suppen?

Wat heb je nodig tijdens het suppen?

Redactie Baaz

Suppen, oftewel Stand Up Paddleboarding, is een leuke, ontspannende en verfrissende buitenactiviteit. Het is gemakkelijk te leren en geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Tijdens het suppen sta je op een groot board en peddel je over het water. Het is niet alleen een geweldige manier om je balans te verbeteren, maar het biedt ook een fantastische work-out voor je hele lichaam. Wil jij ook gaan suppen? Lees dan verder om te ontdekken wat je allemaal nodig hebt.

Supboard

Het allerbelangrijkste om te suppen is natuurlijk het supboard. De keuze van het juiste board is afhankelijk van je vaardigheidsniveau, gewicht en de omstandigheden waarin je gaat suppen. Voor beginners is het aan te raden om te kiezen voor een breed, stabiel board met veel volume. Dit soort boards zijn gemakkelijk te besturen en bieden goede stabiliteit. Voor meer gevorderde suppers zijn smallere en lenigere boards ideaal.

Peddel

Een goede peddel is essentieel om te kunnen suppen. Er zijn twee soorten peddels: vaste en verstelbare. Een verstelbare peddel is ideaal voor beginners, omdat je de lengte kunt aanpassen aan de juiste maat voor jezelf. Een goede peddel moet licht, sterk en duurzaam zijn en bij voorkeur van carbon zijn gemaakt.

Leash

Een leash is even belangrijk als je supboard en je peddels. Het zorgt ervoor dat je altijd verbonden blijft met je board. Het is ook je veiligheidsmiddel in geval van een val in het water. Een goede leash moet lang genoeg zijn om je volledige bewegingsvrijheid te behouden, maar niet zo lang dat het je onderweg kan belemmeren. Er zijn verschillende soorten leashes beschikbaar, dus kies degene die het beste bij je past.

Zonnebrandcrème

Een dagje suppen kan al snel leiden tot verbranden in de zon. Beschermt daarom altijd je huid met zonnebrandcrème. Kies een waterbestendig exemplaar met een SPF van minstens 30 om schadelijke stralen te voorkomen.

Waterdichte tas

Als je een dagje gaat suppen, is het een goed idee om je spullen in een waterdichte tas te bewaren. Een tas die waterdicht is, beschermt niet alleen tegen water, maar ook tegen zand en vuil. Hierin bewaar je je waardevolle spullen, zoals telefoon, portemonnee en autosleutels.

Suppen is echt een fantastische ervaring die je niet mag missen. Het is een geweldige manier om in de vrije natuur te zijn en tegelijkertijd een full-body work-out te krijgen. Om te kunnen suppen heb je niet veel nodig, maar kies altijd voor de juiste uitrusting. Nu je weet wat je nodig hebt tijdens het suppen, ben je klaar om te gaan. Pak je board, peddel en ga het water op! Veel supplezier!

 

LEES OOK: Bij hard werken hoort ontspanning

LEES OOK: Samen werken én zweten: een derde van werkend Nederland sport graag met collega’s

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie