Waarom zou u een actieve 65-plusser inhuren? Hier tien goede redenen

Waarom zou u een actieve 65-plusser inhuren? Hier tien goede redenen

Redactie Baaz

Er zijn nog altijd ondernemers die vooroordelen hebben als het gaat om oudere medewerkers. Maar wie de mensen van uitzendbureau Actief65+ aan het werk ziet en de ervaring van hun werkgevers hoort, weet wel beter. Daarom zeggen wij: zet uw vooroordelen opzij en kijk naar de voordelen! We hebben er hier tien voor u op een rij gezet.

1. Actieve 65-plussers zijn extra gemotiveerd. Twee op de vijf gepensioneerden wil liever af en toe werken dan alleen maar thuis zitten, zo blijkt uit recent onderzoek. Een zakcentje is leuk meegenomen, maar voor het geld hoeven ze het vaak niet te doen. Het gaat ze om de voldoening van het werken zelf.

2. Ze zijn betrouwbaar. Senioren melden zich minder vaak ziek dan jongeren (lees: mensen onder de 50 jaar) en ze zijn psychisch gezonder. Vanaf 55 jaar neemt het verzuim onder ouderen af. De meeste ouderen blijven tot op hoge leeftijd gezond. Jongeren zijn twee keer zo gevoelig voor depressie en burn-out, is bewezen.

3. Actieve 65-plussers zijn sociaal. Ouderen zijn door hun jarenlange ervaring in het omgaan met collega’s en klanten vaak beter in de omgang met mensen dan jongeren. Ze zijn klantvriendelijker en toleranter, ook omdat ze minder bewijsdrang hebben en doordat ze 65 plus werk leuk vinden.

4. Ze hebben meer ervaring. Als het gaat om opgebouwde kennis, vaardigheden en ervaring hebben ouderen per definitie een voorsprong op de jongere garde. Ze kennen hun eigen sterke en zwakke punten en weten wat ze aankunnen; handig bij de planning van werkzaamheden. 

5. Het zijn vroege vogels. Ouderen vinden het heerlijk om vroeg op te staan.

6. Actieve 65-plussers zijn loyaal. Ouderen hebben geen grootse carrièreplannen meer. Het gaat ze om de baan, niet om de loopbaan. Daarom kiezen ze bewust voor een bedrijf en zullen ze niet snel jobhoppen.

7. Ze nemen geen onnodige risico’s. Veel van de uitzendkrachten van Actief65+ werken als bezorger of chauffeur. Onze opdrachtgevers waarderen hun beheerste rijgedrag: belangrijk voor het imago van het bedrijf én natuurlijk om schadevrij te blijven. Maar ook in andere beroepen komt wat zelfbeheersing goed van pas. 

8. Ze zijn financieel aantrekkelijk. Voor een AOW-gerechtigde hoeven geen sociale premies meer te worden afgedragen. Dat maakt het voor werkgevers extra interessant om ze in te huren.

9. Ze zijn van alle markten thuis: onze uitzendkrachten werken als boekhouder, klusjesman, lassers, chauffeur, monteur, hovenier, receptioniste, koerier, telefoniste, kantinemedewerker, schoonmaker, portier, timmerman, etc. etc. Kijk maar eens op onze website: voor de meest uiteenlopende klussen hebben we een geschikte kandidaat. 

10. Actieve 65-plussers zijn net als u. Wie wil er nou achter de geraniums zitten? 

Benieuwd naar nog meer  redenen? Bekijk dan de website van Actief65+ op www.actief65plus.nl.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie