Waarom jouw bedrijf een VPN nodig heeft

Redactie Baaz
Jouw veiligheid op internet is niet altijd gegarandeerd, al lijkt het wel zo. Steeds meer mensen én bedrijven zijn zich ook bewust van het feit dat internet niet altijd een veilige omgeving is voor je privé en zakelijke gegevens. Iedereen wil natuurlijk zo veilig mogelijk het internet gebruiken. Een Virtual Private Network, ook wel VPN genoemd, kan je helpen om online veilig te internetten en zo belangrijke gegevens te beschermen.

Wat is een VPN?

Voordat we uitleggen waarom jij als bedrijf een VPN-aanbieder nodig hebt, is het eerst belangrijk om jezelf af te vragen: wat is een VPN? Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat jij als gebruiker of organisatie beveiligd en anoniem online kan zijn. Dit zorgt er ook voor dat je gegevens veiliger zijn.

Waarom een VPN?

De versleuteling houdt veel internetcriminelen tegen die uit zijn op je privégegevens zoals pincodes, wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige gegevens. Een VPN zorgt ervoor dat door middel van een versleuteling op jouw internetverbinding, het verkeer wordt omgeleid naar een server die geen gegevens bijhoudt. Dit betekent ook dat je veilig online kan werken wanneer je je ergens bevindt waar enkel openbare wifi is. Wat fijn is wanneer je op de mail van je bedrijf zit of op je (zakelijke) bankrekening. Een VPN zorgt er tevens voor dat je geografische blokkades gemakkelijk kan omzeilen. Denk bijvoorbeeld aan een moment wanneer je op een buitenlandse site zit, maar een andere versie van website krijgt te zien omdat je je in Nederland bevindt. Dat is met een VPN verleden tijd.

Hoe kies je een betrouwbare VPN aanbieder?

De populariteit van VPN stijgt hard. Iedereen wil namelijk veilig internetten. Er zijn veel verschillende soorten VPN-aanbieders. ExpressVPN en CyberGhost zijn bekende aanbieders. ExpressVPN is een uitgebreide en goed functioneerde VPN-dienst. CyberGhost is gemakkelijk in gebruik en heeft uitgebreide handleidingen voor de installatie. Een andere bekende en tevens de grootste VPN-aanbieder is NordVPN. Voor NordVPN is er goede software beschikbaar om op elk besturingssysteem te installeren. Dit geldt ook voor het device, smartphone, tablet of desktop. Bekijk hier een uitgebreide review van NordVPN.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie