Waarom je op de elektrische fiets naar werk moet

Redactie Baaz
Opvallend is dat steeds meer mensen je passeren op een elektrische fiets. Ergens is dat jaloersmakend. Al helemaal als zij moeiteloos tegen de wind in trappen. Ze zoeven je voorbij zonder daar al te veel inspanning voor te leveren. Hoogstwaarschijnlijk komen zij ook niet bezweet aan op de werkvloer. Naast bovengenoemde frustratie punten zijn er ook daadwerkelijk bewezen redenen dat fietsen naar werk goed voor je is. Lees verder en ontdek wat de voordelen zijn van de e-bike.

De spits is verleden tijd

Geen files meer en geen last van vertragingen met het OV. Met de elektrische fiets passeer je de drukte met gemak en ben je altijd zeker van je reistijd. Uit onderzoek is gebleken dat voor 27% van het woon-werkverkeer een e-bike sneller is dan de auto. Je bent niet alleen sneller op werk, maar ook weer sneller thuis. Vertraging vanwege de spits is vanaf nu verleden tijd. Al deze voordelen maken dat de e-bike tegenwoordig ontzettend populair is onder zakelijke gebruikers. Maar al deze voordelen zijn niet de enige reden voor de groei in populariteit!

Productiever op werk

Eenmaal snel aangekomen op werk ben je ook nog eens een stuk productiever. Rijden op een elektrische fiets heeft namelijk een positief effect op onze hersenen. We moeten deze effecten niet vergelijken met een normale tweewieler, maar we kunnen het wel tegenover het gebruik van de auto zetten. Ieder ritje op een e-bike in plaats van de auto is al een win. Met regelmaat bewegen is goed voor je hart, longen en spieren. Ook al is die inspanning misschien niet groot, deze vorm van beweging zorgt toch voor een gezonde hersenactiviteit. Ons brein wordt leeg gemaakt en we zijn scherper gefocust op ons werk. Een hogere productiviteit dus.

Elektrische fiets aantrekkelijk door leaseregeling

Per 1 januari 2020 is het aantrekkelijker geworden een elektrische fiets te leasen. De mogelijkheden liggen steeds meer voor de hand, ook omdat bedrijven tegenwoordig duurzaam en milieuvriendelijk willen zijn. Johan Makaske, woordvoerder van Stella Fietsen, zegt het volgende over deze verandering:

'We weten vanuit onderzoek dat de forens op een e-bike verder fietst dan op een gewone fiets. Op een gewone fiets vinden we 10 kilometer de maximaal acceptabele afstand om van en naar het werk te fietsen. Deze afstand ligt bij de e-bike op maximaal 15 kilometer. Door de aantrekkelijke leaseregeling verwachten we dat de elektrische fiets als vervoermiddel om van en naar het werk te reizen populairder wordt!'

Een keer een gratis proefrit maken met een elektrische Stella fiets? Dat kan!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie