Waarom het belang van goede cybersecurity-opleidingen groeit

Redactie Baaz
Het belang van goede cybersecurity-opleidingen en het aantrekken, ontwikkelen en behouden van cybersecurity talent stond centraal op de laatste dag van CSW Congress & Expo, het afsluitende evenement van de Cyber Security Week die in Den Haag plaatsvond.

Werkgevers, cyberprofessionals, het onderwijsveld en studenten ontmoetten elkaar tijdens een stage- en banenmarkt en een Cyber Security Next Gen!-sessie met aanstormend cybersecuritytalent.

Jong talent

Tijdens een stage- en banenmarkt werden studenten Forensische ICT in contact gebracht met cybersecurity bedrijven. De Cyber Security Next Gen!-bijeenkomst ging in op het misbruik van cloudservices voor malware en bevatte een interactieve paneldiscussie met officier van justitie cybersecurity Lodewijk van Zwieten; Douwe Mik, partner cyber security van EY; en Nander Hokwerda, CTO van HackersHub.

Verder waren er mini-workshops met cybersecurity-experts van RedSocks Security, Thales, EY, Compumatica, Strict, iGem TU Delft, HackersHub, Justice in Practice waarin 150 cybersecuritystudenten uit MBO en WO vanuit het hele land werkten aan een veiliger Nederland.

Organisatie

De Cyber Security Week wordt georganiseerd door The Hague Security Delta (HSD), een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die samenwerken aan kennisontwikkeling en innovaties op het gebied van veiligheid. De Cyber Security Week is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie