Waarom een écht goede website nodig is voor je bedrijf

Waarom een écht goede website nodig is voor je bedrijf

Redactie Baaz

Omdat er steeds meer bedrijven in Nederland worden opgezet, is het nu nog belangrijker dan eerder om op te vallen tussen je concurrenten. Dat doe je onder andere met correct gebruik van marketing, een slim business plan en natuurlijk: een goede website.

Met een écht goede website zorg je namelijk voor een betrouwbare indruk bij je bezoekers. Dat kan zorgen voor meer (potentiële) klanten op je site en daardoor meer omzet. Dat wil je natuurlijk bereiken als ondernemer. Waarom een echt goede website verder van groot belang is voor iedere onderneming in Nederland lees je in dit artikel.

Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk

Een website is het online visitekaartje van je bedrijf. Daarom wil je dat wanneer een potentiële klant op je website terecht komt dat het geheel er gelikt uitziet én het naar behoren werkt. De homepage is als het ware de allereerste kennismaking van de klant met jouw bedrijf. Dit pagina moet er dus tot in de puntjes goed uitzien; je krijgt immers nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Is die indruk positief? Dan zullen klanten veel sneller nog eens komen of misschien raden ze je bedrijf zelfs aan anderen aan.

Zorg er dus voor dat die eerste indruk goed is met een professionele website waar alles op te vinden is wat een potentiële klant zou willen vinden. Let hierbij niet alleen op de content, maar ook op de lay-out van de website. Om ervoor te zorgen dat je een mooie website krijgt, is het aan te raden om een professional in te huren. Experts voor webdesign Groningen of andere plekken in het land kun je gewoon online vinden. Zij helpen je graag verder met het maken van een goede website.

Goede websites scoren hoog in de zoekmachines

Natuurlijk is niet alleen de eerste indruk de enige reden waarom je een goede website wil maken. Het gaat nog veel verder dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat een website die goed in elkaar steekt hoger in Google scoort dan een website die dat niet is? Mensen zijn via Google altijd op zoek naar specifieke zoekopdrachten. Dat houdt in dat wanneer je wil dat die doelgroep naar je website komt om producten of diensten af te nemen je ervoor moet zorgen dat je website hoog scoort op die zoekopdrachten. Daarmee krijgt je website een hogere positie in Google en dat is exact wat je wil.

Daarnaast is een website die sneller laadt en een website die mobielvriendelijk is veel sneller een knaller in de zoekmachines dan een website die dat niet doet of is. Wat veel ondernemers niet weten, is dat mensen op zoek zijn naar snelle informatie. Laadt een website langer dan drie seconden? Dan is de kans groot dat je die mensen op je website verliest, omdat ze liever naar een snellere website gaan. Dat heeft grote invloed op je plekje in Google. Zorg er dus voor dat je website goed in elkaar zit om zo zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachine.

Meer omzet draaien met een goede website

Wanneer je je website door een expert van webdesign Groningen of een andere plek in Nederland laat maken, weet je vrijwel zeker dat je een goede website geleverd krijgt. Het grote voordeel van in zee gaan met zo’n professional is dat hij of zij precies weet wat er moet gebeuren om jouw website mooi te maken en op de juiste manier te laten functioneren in Google. Daarbij kun je uiteraard je specifieke wensen aangeven, zodat de website een goede match is bij je bedrijf. Het ligt waarschijnlijk een beetje voor de hand, maar een écht goede website zorgt ervoor dat je meer omzet draait met je onderneming.

Dat zit namelijk zo: een snelle en goed in elkaar gezette website scoort beter in de zoekmachine. Daardoor zullen er sneller mensen op je website komen; helemaal wanneer ze naar een specifiek product of een specifieke dienst op zoek zijn en jij dat aanbiedt. Door ook nog eens een gebruiksvriendelijke website aan te bieden, heeft een klant binnen no time iets besteld of gekocht. Daarom zorgt een écht goede website voor meer omzet dan wanneer je website minder goed in elkaar zit. Kort samengevat: schroom niet om te investeren in het laten maken van een goede website. In verhouding kost het je minder geld om te investeren in webdesign Groningen of een andere locatie in Nederland, omdat het je uiteindelijk altijd meer oplevert.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie