Waarde Bitcoin blijft stijgen

Fenna Kiebert
De waarde van de Bitcoin is opnieuw fors gestegen. Woensdag wist de munt, die begin dit jaar nog onder de 4.000 dollar zat, over de grens van 12.000 dollar te gaan. De waarde van de Bitcoin is nu ruim 12.500 dollar waard, al 38 procent meer dan een week geleden.

December 2017

De laatste keer dat de populaire cryptomunt op dit niveau stond, was in december 2017, even voordat de Bitcoin naar het hoogste niveau, 20.000 dollar, steeg en daarna crashte. Na de ‘crash’ kwam de munt in een dalende trend terecht. Het dieptepunt was begin dit jaar, toen de waarde van de Bitcoin minder dan 3.500 dollar was.

LEES OOK: Bitcoin op hoogste niveau in 13 maanden

De waarden van de cryptomunten zijn hierna alleen maar gestegen. De laatste maanden steeg de waarde omdat de munten steeds meer omarmd worden door institutionele partijen. Zo ziet de Amerikaanse zakenbank JPMorgan steeds meer interesse van klanten in cryptomunten. Ook speelt het mee dat Facebook onlangs het plan om een eigen cryptomunt op te zetten heeft gelanceerd. Zondag 16 juni werd al een nieuw record verbroken: de Bitcoin haalde toen het hoogste niveau in 13 maanden tijd met een waarde van 9.000 dollar.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna