Dream Car van het jaar: McLaren 720S

Vrouwen kiezen Hyundai Ioniq als beste auto

Bart Remmers
De Hyundai Ioniq is dit jaar de Women's World Car of the Year en verslaat daarmee finalisten als de BMW 5 Serie, Peugeot 3008 en Ford Fiesta.

Alle drie de modelen van deze serie (Ioniq EV, Ioniq Hybrid en Ioniq PHEV Plug-in Hybrid) hadden een begeerd plaatsje weten te bemachtigen in de stemrondes. Naast deze titel is deze auto ook nog eens de Green Car van het jaar geworden. Dream Car van het jaar is de McLaren 720S. 

Wie won er nog meer naast Hyundai

Supreme Winner en Dream Car zijn natuurlijk niet de enige twee titels die zijn weggegeven. Dit zijn de categorie winnaars:

• FAMILY CAR: Mazda CX-5
• BUDGET CAR:Ford Fiesta
• GREEN CAR: Hyundai Ioniq
SUV/CROSSOVER: Peugeot 3008
• LUXURY CAR: BMW 5 Series
• PERFORMANCE CAR: Honda Civic Type R

Het stemproces 

De 25-koppige internationale jury baseert haar oordeel op eigenschappen zoals design en functionaliteit, stijl en uitstraling, innovatie, comfort, opbergruimte, invloed op milieu en rijeigenschappen. 

Andere belangrijke factoren zoals de wow-factor en prijs-kwaliteitverhouding maken ook onderdeel uit van de beoordeling. Deze jury bestaat volledig uit vrouwen, waaronder onze eigen Odiel, oprichter en editor-in-chief van FemmeFrontaal.nl, die trots Nederland representeert. 

Ieder jurylid kon op de al eerder uitgebrachte Masterlist voor iedere categorie haar stem uibrengen. Alle punten bij elkaar opgeteld leiden tot de officiele winnaar per categorie. De puntentelling wordt nauwlettend bijgehouden door internationaal accountancy kantoor, Grant Thornton in (Nieuw Zeeland).

Supreme Winners van de afgelopen jaren:

2016: Jaguar F-Pace
2015: Volvo XC90
2014: Mercedes-Benz S-Class
2013: Ford Fiesta Ecoboost
2012: Range Rover Evoque
2011: BMW 5 Series and Citroën DS3 (tie)
2010: Jaguar XF

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart